TOP kina ČR: Avengers zesměšnili konkurenci a postarali se o přepis historických statistik

TOP kina ČR: Avengers zesměšnili konkurenci a postarali se o přepis historických statistik
Avengers: Endgame | Marvel Studios
5. HLEDÁ SE YETTI (země vzniku: USA)
Hledá se Yetti
Tržby 992 tisíc korun / návštěvnost 6.794 diváků
Páté místo víkendového žebříčku patří nejnovějšímu snímku stop-motion studia LAIKA. Podruhé mezi nejúspěšnějšími, až se však dozvíte, kolik má vítězný tým Avengers, spadne vám čelist.

4. JAK VYCVIČIT DRAKA 3 (USA)
Tržby 1 milion korun / návštěvnost 7.006 diváků
Desátý víkend se mezi nejúspěšnějšími tituly drží závěrečné "dračí" část ságy od studia DreamWorks. Na kontě má celkově přes půl milionu diváků a 78 milionů korun v rámci tržeb. Z dlouhodobého pohledu druhý nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top 20.

3. ŽENY V BĚHU (Česká republika)
Tržby 1 milion 184 tisíc korun / návštěvnost 8.225 diváků
Na třetí příčce skončil tuzemský rekordman, komediální vztahovka, která se na čele pohybuje již dlouhých 13 víkendů. Celkové statistiky od doby premiéry? 1 milion 204 tisíc diváků a téměř 184 milionů korun v rámci tržeb! Hozená rukavice pro Avengers: Endgame.

2. TERORISTKA (Česká republika)
Teroristka
Tržby 1 milion 687 tisíc korun / návštěvnost 11.077 diváků
A ještě jeden český snímek na špici. Komediální drama s ozbrojenou důchodkyní se mezi nejúspěšnějšími tituly objevuje necelý měsíc. A celková čísla nejsou bůhví jaká: necelých 127 tisíc diváků a 19 milionů korun v rámci tržeb. Mezi komerční pecky roku 2019 se nezařadí.

1. AVENGERS: ENDGAME (USA)
Avengers: Endgame
Tržby 58 milionů 451 tisíc korun / návštěvnost 344.411 diváků
A teď konečně snímek, na jehož statistiky jsme všichni čekali. Avengers: Endgame zbourali o premiérovém víkendu rekordy nejen v USA, ale i ve zbytku světa. Pochopitelně došlo i na revizi historického žebříčku v rámci českých tžeb a návštěvnosti. A je to možná ještě větší, než jsme čekali. Porovnejme si to: 344.411 diváků pro vítězný Endgame a 11.077 pro druhou v pořadí, Teroristku. Bez komentáře.
Avengers: Endgame - přepíší superhrdinové historické statistiky premiérové návštěvnosti českých kin?
Filmy29. 4. 2019
Avengers: Endgame - přepíší superhrdinové historické statistiky premiérové návštěvnosti českých kin?
Endgame přepsal s obrovským náskokem premiérové statistiky tuzemských kin, kterým doposavad dominovala erotická romance Padesát odstínů šedi z roku 2015 za 256.470 diváků a tržby 36,891 milionů korun. Endgame to překonal o téměř 90 tisíc diváků a 21 milionů korun v rámci tržeb. Bez komentáře.
Otázkou už jen zůstává, jak dlouho si snímek udrží vysokou návštěvnost a tržby. Zda má šanci překonat Ženy v běhu, které nastavily počátkem roku 2019 letošní laťku dost vysoko.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.