TOP kina ČR: Teroristka odložila zbraň a přenechala první místo mladým

TOP kina ČR: Teroristka odložila zbraň a přenechala první místo mladým
After: Polibek | BontonFilm
5. LA LLORONA: PROKLETÁ ŽENA (země vzniku: USA)
La Llorona: Prokletá žena
Začínáme na pátém místě, kde skončil horor z produkční stáje Jamese Wana. Prokletá mexická žena se hojí na cizích lidech, aby zahnala vlastní trápení. Recenzenti z toho dvakrát nadšení nejsou, hororový žánr zabalený do krabičky "The Conjuring Universe" nicméně dál táhne a vydělává. U nás se o premiérovém víkendu snímek promítal v 94 kinech, přišlo na něj 10.969 diváků a tržby činily 1 milion 747 tisíc korun. Celosvětově to při rozpočtu 9 milionů dolarů dělá už 55 mega.

4. ŽENY V BĚHU (Česká republika)
Ženy v běhu platí za veteránky a rekordmanky letošního žebříčku. Již dvanáctý víkend se drží mezi pěticí nejnavštěvovanějších snímků. Tentokrát měly k dispozici 86 kin, přišlo na ně 13.045 diváků a tržby činily 1 milion 923 tisíc korun. Celkem mají na kontě 1 milion 191 tisíc 762 diváků a přes 182 milionů korun v rámci tržeb. Za necelé tři měsíce od premiéry...

3. ŘBITOV ZVIŘÁTEK (USA)
Řbitov zviřátek
Nová verze Řbitova zviřátek na bronzové pozici. Psychologický horor se propadl o 54 procent na 13.118 diváků a tržby 2 miliony 75 tisíc korun. Celosvětově má snímek s rozpočtem 21 milionů dolarů na kontě 95 mega. Na podobný úspěch jako u další kingovské filmové verze, hororu To (tržby 700 milionů dolarů), to nevypadá ani hodně vzdáleně.

2. TERORISTKA (Česká republika)
Teroristka
Mezi pěticí nejúspěšnějších jsou hned dva české snímky. Tím druhým a výše postaveným je vedle Žen v běhu Teroristka s Ivou Janžurovou v hlavní roli. Černá komedie o učitelce v důchodu, která vezme spravedlnost do vlastních rukou, skončila těsně pod vrcholem. O třetím víkendu od premiéry na ni do 106 vyrazilo 15.497 diváků, kteří v pokladnách nechali 2 miliony 361 tisíc korun. Prozatím má druhý celovečerák režiséra Radka Bajgara na kontě 110.647 diváků a tržby přes 16 milionů korun.

1. AFTER: POLIBEK (USA)
After: Polibek
Největší překvapení na vrcholu žebříčku, který ovládlo romantické drama pro teenagery inspirované knižním bestsellerem. After: Polibek se v českých kinech promítá druhý víkend a tentokrát se dostal až na nejvyšší příčku. Do 68 kin na film, který je annoncován jako "Padesát odstínů šedi pro teenagery", přišlo 16.116 diváků. Tržby činily 2 miliony 387 tisíc korun. Bylo to tedy hodně těsné prvenství.
Hledá se Yetti
Hledá se Yetti | Laika
Jak si vedly další čtvrteční premiéry? Dobrodružství pro celou rodinu Mrňouskové 2: Daleko od domova (2018) skončilo jedenácté s návštěvností 5.005 diváků. Tržby činily 692 tisíc korun. O příčku níže skončil další rodinný snímek, animovaný Hledá se Yetti (2019) od proslulého studia Laika. Zábavný příběh pana Článka (někdo mezi opicí a člověkem) přitáhl do kin 4.621 diváků, kteří v pokladnách nechali 640 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.