Živé terče navážou na kriminálku Vodník. Poté se Detektivové od Nejsvětější Trojice definitivně rozloučí

Živé terče navážou na kriminálku Vodník. Poté se Detektivové od Nejsvětější Trojice definitivně rozloučí
Živé terče - Igor Orozovič a Tatiana Pauhofová | Michaela Buchtová / Česká televize
Živé terče
Živé terče

Vyšetřovatelé olomoucké kriminálky v čele s Marií Výrovou (Klára Melíšková) jsou v Živých terčích konfrontováni se sériovým vrahem. Pod velkým tlakem, v časovém horizontu pouhých tří dnů, musí přijít na motiv vraha, rozluštit schéma, podle kterého k vraždám dochází, a pokusit se zabránit dalším. Dramatický děj se odehrává mezi bývalými spolužáky z univerzity Palackého v Olomouci, nyní společensky etablovanými pětatřicátníky: podnikatelem, doktorem, náměstkem primátora, jeho manželkou a dobře situovaným rentiérem. Všichni jsou zároveň členy exkluzivního lukostřeleckého oddílu. O jejich životy usiluje neznámý střelec se sportovní kuší.

Olomoucká kriminálka se s cyklem Detektivové od Nejsvětější Trojice rozloučí zběsilým závodem s brutálním vrahem o životy zbývajících potenciálních obětí. „Stejně tak jako předchozí Vodník i Živé terče trochu překračují vymezené žánrové hranice. Přes v jádru vážné téma přinášejí více nadhledu a humoru. Věřím, že i díky tomu bude závěrečná trilogie kvalitní a divácky vděčnou tečkou za celou sérií Detektivů od Nejsvětější Trojice,“ říká kreativní producent Jan Lekeš.

Jan Hřebejk
Živé terče | Petra Závodná / Česká televize

„Specifické na celém projektu je, že se na každé části podepsal odlišný přístup režiséra. Zároveň se v každé minisérii klade důraz na jiné postavy. Například v Živých terčích jsem se zaměřil převážně na osudy obětí a podezřelých,“ dodává Jan Hřebejk, který se v průběhu natáčení střídal s Viktorem Taušem.

Klára Melíšková, Viktor Preiss
Viktor Preiss a Klára Melíšková | Česká televize

Naše postavy procházejí postupným vývojem. Z mladých a nadějných absolventů se vlivem nehody a života, který vedou, stávají cyničtí a krutí hráči,“ popisuje herečka Tatiana Pauhofová. Poslední část Detektivů od Nejsvětější Trojice se zaměří i na soukromí hlavních postav, jednou z dějových linek bude milostný vztah majorky Výrové s Mojmírem Rovenským, kterého ztvárnil Viktor Preiss. „Do Viktora Preisse jsem byla zamilovaná jako holka, když hrál v Nemocnici na kraji města. Tehdy by mě ani ve snu nenapadlo, že budu herečka a že se s panem Preissem potkáme jako kolegové a ještě v tak blízkém vztahu,“ říká představitelka vyšetřovatelky Marie Výrové Klára Melíšková.

Tomáš Dastlík, Stanislav Majer, Klára Melíšková, Andrej Toader
Živé terče dnes večer uzavřou detektivní sérii a rozloučí se s diváky | Česká televize