Captain Marvel: Fury a jeho nedokonalá minulost. Chtělo nás studio účelně zmást nebo se zmýlilo?

Captain Marvel: Fury a jeho nedokonalá minulost. Chtělo nás studio účelně zmást nebo se zmýlilo?
Captain Marvel | Marvel Studios
V dnešním rozsáhlém filmovém odvětví, kdy snímky vznikají jako na běžícím páse, je běžné, že mají všemožné chyby; ať už jsou to chyby ve scénářích, v CGI či v hereckých výkonech, ještě to není důvod hned na tento superhrdinovský snímek házet stín, nicméně není zločin na chybku poukázat a nahlas si ji říct.
Podle mého názoru jde v případě Captain Marvel o jeden z originálnějších filmů Marvel Universa - ojedinělý snímek s ženskou hrdinkou v hlavní roli, retrospektivní pohled, který nám dává spoustu nových možností vnímání a pochopení minulosti několika nám již dobře známých postav, například Nicka Furyho v podání Samuela L. Jacksona.
Samuel L. Jackson
Avengers (2012)
Bohužel ale právě při tomto retrospektivním zasazení je potřeba dbát na spoustu detailů, které byly vyřčeny a nepodcenit paměť fanoušků. Právě v tomto spočívá jedna ze slabin celého filmu. Nacházíme zde momenty, které si pamatujeme, ale studio se nám malinko vysmálo do tváře a udělalo si to po svém. Mám na mysli celkové pojetí scény s Tesseractem. Z prvního dílu Avengers (2012) si pamatujeme nalezení Tesseractu a Furyho reakci, která vypovídá, že tento artefakt nikdy předtím neviděl a nemá tušení, co je zač. Přitom se s ním však v Captain Marvel, v příběhu, který se odehrává léta před Avengers, Fury mnohokrát setkává. Jedná se tedy o chybu? Nebo se nám ještě dostane nějakého vysvětlení? Na odpověď už dle všeho nebudeme muset dlouho čekat, protože již na konci dubna nás čeká obrovské finále celé superhrdinské série.
Avengers: Endgame vstupuje do našich kin 24. dubna.
captain-marvel-fury-a-jeho-nedokonala-minulost-chtelo-nas-studio-ucelne-zmast-nebo-se-zmylilo
captain-marvel-fury-a-jeho-nedokonala-minulost-chtelo-nas-studio-ucelne-zmast-nebo-se-zmylilo-4