Co si nesmíte nechat ujít v kinech v dubnu 2019

Co si nesmíte nechat ujít v kinech v dubnu 2019
Řbitov zviřátek (2019) | CinemArt
Jack Dylan Grazer, Zachary Levi
Shazam! | Warner Bros.
SHAZAM!
Datum premiéry: 4. 4. 2019
Žánr: Akční, fantasy, sci-fi
Režie: David F. Sandberg
Index natěšenosti: 7 z 10
DC vrací úder a po Aquamanovi (2018) se o slovo hlásí komediální řachanda s mladíkem v superhrdinském těle. V porovnání s přepjatými týmovkami jde o odlehčenou zábavu, ale i to je kumšt "správně" připravit. A dle všeho se to studiu podařilo. První ohlasy na webu RottenTomatoes hlásí hned 92 procent kladných recenzí! Ani ty tuzemské nejsou k zahození.

ace9f803
| CinemArt
TERORISTKA
Datum premiéry: 4. 4. 2019
Žánr: Komedie, drama
Režie: Radek Bajgar
Index natěšenosti: 6.5 z 10
Radek Bajgar před lety zaujal diváky i kritiky černohumorným filmem Teorie Tygra (2016), kde se Jiří Bartoška bouřil před ženským živlem. Nyní tu máme Teroristku v podání Ivy Janžurové, profesorku v důchodu, která se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou, tedy vlastně do pažby zbraně. Bajgarovi se ani tentokrát nedá upřít originalita v rámci námětu (myslí na ty, o nichž se moc netočí) a zpracování. Recenzenti nicméně novince, která vstupuje do kin už zítra, vyčítají roztříštěnost, multižánrovost a lavírování na hraně komedie-dramatu. Prozatím Teroristce dávají 57 procent, přičemž se známky pohybují od 40 do 90 procent. Další kandidát na divácký hit?
Teroristka

Řbitov zviřátek
Řbitov zviřátek | CinemArt
ŘBITOV ZVIŘÁTEK
Datum premiéry: 11. 4. 2019
Žánr: Horor, thriller
Režie: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Index natěšenosti: 8 z 10
Máme tady další snímek inspirovaný tvorbou Stephena Kinga. Tentokrát došlo na jedno z jeho nejosobnějších a nejděsivějších děl, Řbitov zviřátek. Novinka dvou režisérů je de facto remakem osmdesátkového filmu, na jehož fanoušky pomrkává v závěrečných titulcích spolu s předělávkou slavné skladby skupiny Ramones "Pet Sematary". V hlavních rolích se tedy vrací čtyřčlenná rodina Creedových, jejich kocour Church a prastaré obětiště uprostřed lesů.
Tvůrci poměrně pomalu, ale důkladně budují atmosféru, děj posunují až k osudové smrti zvířete, respektive potomka a pak rozpoutávají děsivé peklo, které se spíš než v obraze (i na explicitní a krvavé scény však dojde) odehrává v hlavě a mysli otce rodiny (Jason Clarke). Sem tam nechybí důmyslná lekačka, působivá hudba a pár lehce oldschoolových lokací. Jaké to je vypořádat se se smrtí vlastního dítěte? Žádná procházka růžovým sadem. Pochopitelně. Ještě desítky minut po projekci filmu mi bylo fyzicky nevolno. Není to film pro každého.
Řbitov zviřátek

Sasha Lane, David Harbour
Hellboy | Lionsgate
HELLBOY
Datum premiéry: 11. 4. 2019
Žánr: Akční, fantasy, dobrodružný, sci-fi
Režie: Neil Marshall
Index natěšenosti: 7.5 z 10
Další resuscitace. Nový Hellboy je opatřen eRkovým ratingem (v USA do 17 let jen v doprovodu dospělé osoby), anglickými kulisami, novým pekelníkem a královnou krve Nimue (Milla Jovovich), která nedá Hellboyovi spát. Ďábelský koktejl doplňuje komediální přísada a podivný představitel hlavní role (David Harbour). Tak se nechme překvapit.
Hellboy

Mirai, dívka z budoucnosti
Mirai, dívka z budoucnosti | Toho
MIRAI, DÍVKA Z BUDOUCNOSTI
Datum premiéry: 11. 4. 2019
Žánr: Animovaný, dobrodružný, drama
Režie: Mamoru Hosoda
Index natěšenosti: 8 z 10
Japonská manga a anime má dlouhou tradici. Režisér Hosodu je považován za nástupce nejznámějšího představitele mezi filmaři, Hayaoa Miyazakiho (Zámek v oblacích), a do českých kin uvádí svůj další snímek. I Dívka z budoucnosti se věnuje mezilidským vztahům, tentokrát především těm mezi nejmenšími členy rodiny a dokáže pořádně otřást srdci diváků napříč generacemi. Na webu RottenTomatoes má snímek nominovaný na Oscara hned 92 procent kladných recenzí!
Mirai, dívka z budoucnosti

4cafec89
AVENGERS: ENDGAME
Datum premiéry: 25. 4. 2019
Žánr: Akční, dobrodružný, fantasy, sci-fi
Režie: Anthony Russo, Joe Russo
Index natěšenosti: 8 z 10
Na konci dubna budou kina po celém světě praskat ve švech, o což se pochopitelně postará závěrečná superhrdinská bitva Avengerů s Thanosem. Co k tomu ještě dodávat? Marvel a Disney si konec jedné éry pochopitelně dobře pohlídají. Nehledě na divácké preference půjde o prvotřídní filmařinu doladěnou do posledního detailu. S fenoménem superhrdinských filmů se dají očekávat též rekordní tržby a návštěvnost. Ostatně, z USA už přicházejí zprávy o tom, jak padají online portály se vstupenkami a čekají se virtuální fronty.
Avengers: Endgame

83fc0318
| Film Europe
HIGH LIFE
Datum premiéry: 25. 4. 2019
Žánr: Drama, sci-fi
Režie: Claire Denis
Index natěšenosti: 7 z 10
Jedna umělecká rozbuška na samotný závěr. Francouzská režisérka Claire Denis (Parchanti spí dobře) vyrazila s hvězdně obsazenou (Robert Pattinson, Juliette Binoche) posádkou do vesmíru, aby zkoumala lidskou sexualitu v extrémních podmínkách. Otec a dcera spolu putují k černé díře, kde čas a prostor přestávají existovat. Prázdné umění takzvaně na efekt, nebo vizionářské opus magnum? Kritici se jednoznačně neshodnou (na RottenTomatoes nicméně dávají známku 8 z 10). I díky tomu stojí High Life za diváckou pozornost.
High Life
Poznáte herce v ikonických siluetách? I. část