Je to dívka, nebo chlapec? Prověřte své filmové znalosti a vyrazte na festival v Cannes

Je to dívka, nebo chlapec? Prověřte své filmové znalosti a vyrazte na festival v Cannes
Dívka | Artcam Films
Loňského, druhého ročníku soutěže, se zúčastnilo celkem 11.455 milovníků filmů z celé Evropy, kteří odpovídali na otázky týkající se evropského filmu. Z toho 2.881 kandidátů dosáhlo plného počtu bodů. A mezi deseti vítězi byl, stejně jako v prvním ročníku soutěže, zástupce z České republiky. "Jsem z Prahy, je mi 27 let a pracuji jako freelancer v oblasti marketingu na internetu. Jsem velký fanoušek filmů, často chodím do kina a rád jezdím také na filmové festivaly," říká český výherce, pan Vojtěch R.
Soutěž #euFilmContest potrvá do 19. března 2019 a účastníci v ní mají odpovědět na 18 otázek týkajících se filmů podpořených programem Kreativní Evropa MEDIA. Za každou správnou odpověď získají jeden bod, bod navíc pak mohou získat také za sledování facebookové nebo twitterové stránky programu Kreativní Evropa MEDIA. Zúčastnit se mohou soutěžící starší 18 let.
je-to-divka-nebo-chlapec-proverte-sve-znalosti-evropskych-filmu-a-uzijte-si-festival-v-cannes
Kreativní Evropa MEDIA je program Evropské unie na podporu evropského audiovizuálního průmyslu, existující od roku 1991. Každý rok podpoří kolem 2.000 projektů, včetně filmů, TV seriálů, videoher, vzdělávacích programů, kin a mnoha dalších. V České republice vzniká s podporou KE MEDIA řada českých filmů, letos se diváci díky pomoci KE mohu do kin vydat například na filmy Na střeše, Nabarvené ptáče, Skleněný pokoj a mnohé další.