Ruka Rose je i po více jak 20 letech stále obtisknutá na skle auta z Titanicu

Ruka Rose je i po více jak 20 letech stále obtisknutá na skle auta z Titanicu
Titanic | 20th Century Fox
Jistě, měl za sebou hity Pravdivé lži, Vetřelci a Terminátor 2, rozhodně by ho ale nikdo tehdy netipoval jako vypravěče velkolepé filmové romance.
Jenže Camerona vždy fascinoval Titanic a tak se rozhodil upustit od svých obvyklých akčních hrdinů. Pro studio šlo o risk, dvakrát tolik, když poměrně rychle začal bobtnat rozpočet a sem tam někdo promluvil o tom, že rozhodně nejde o pohodové natáčení. Kritici větřili pohromu. Místo toho se stal z Titanicu jeden z největších filmových hitů všech dob, který udělal z Leonarda DiCapria a Kate Winslet mezinárodní hvězdy. O řadě památných momentů, na které je odkazováno v různých filmech a seriálech dodnes, nemluvě.
Jedním z nejikoničtějších je bezpochyby milostná scéna v autě, kdy Rose nechá na zamlženém okně otisk své ruky. Loni Cameron na svém Twitteru odhalil, že tam pořád je vidět! Inu, tahle klasika vážně nestárne...
S Winslet si Cameron po letech spolupráci zopakuje na Avataru 2. Natáčení filmu nicméně momentálně, podobně jako mnohé jiné, zastavila pandemie.