Černé vdovy: Divák tak trochu fandí vrahům a čeká, co se zvrtne. Neobvyklá televizní kriminálka

Černé vdovy: Divák tak trochu fandí vrahům a čeká, co se zvrtne. Neobvyklá televizní kriminálka
Černé vdovy | Prima
cerne-vdovy-divak-tak-trochu-fandi-vrahum-a-ceka-co-se-zvrtne-neobvykla-televizni-kriminalka
Petr Erben | Česká televize
V minulosti jste spolupracoval s televizí Nova (seriál a film Okresní přebor), s Českou televizí na seriálu Kosmo. Tentokrát jste zakotvil na Primě. Tvoří se u nás televizní obsah na míru dané televizi a její "cílovce"? Jak to bylo v případě Černých vdov?
Licenci na remake seriálu Černé vdovy koupila TV Prima a nás oslovila, jako výrobce seriálu. Látku jsme nevyvíjeli u nás, ale dostali jsme nabídku, které jsme se rádi ujali. A zřejmě se výsledek povedl, podle diváckých ohlasů.
Dle dostupných statistik ovládly Černé vdovy hned dva nedělní televizní večery, neměly konkurenci. Jste jako producent spokojen?
Za divácký úspěch z minulého i tohoto týdne jsme jistě všichni, co jsme se na seriálu podíleli, velmi spokojeni. A vlastně i proto, že pro TV PRIMA jde o velmi odvážný krok v oblasti seriálové výroby.
Lucia Siposová, Jana Plodková, Jitka Čvančarová
Černé vdovy | Prima
Co podle vás stálo za úspěchem? Mohlo to být třeba angažmá Jitky Čvančarové, kterou mají diváci spojenou se seriálem Most!?
Jsem přesvědčen, že za úspěchem je určitě dobré herecké obsazení hlavních tří hereček, ale i téma samotné, kdy vlastně divák tak trochu fandí vrahům a čeká, co se ještě kde zvrtne. To není úplně obvyklé schéma televizní kriminálky, že?
Proč vlastně televizi adaptace kupují?
Není to neobvyklé, mimochodem TV Prima vysílala již několik zahraničních remaků seriálů. Televizní manažéři vidí předem (v originální verzi), co vlastně kupují, a dovedou si představit i lokalizaci, takže jde pro ně vlastně o bezpečnější investici.
Lucia Siposová, Bolek Polívka, Jitka Čvančarová, Jana Plodková
Černé vdovy | Prima
Co jste v seriálu adaptovali na míru tuzemskému publiku?
Originální švédská a posléze i finská adaptace pracují se "zahraničním" kriminalistou, který přijíždí do města vyřešit dvojnásobnou vraždu. My jsme se museli spokojit s moravsko-českým přesahem, kterého se ujal pan Polívka. Těch lokalizací tam bylo mnoho a byli bychom tu asi déle…
Seriál jste postprodukovali v pražském studiu Pokrok. Jak jste byl spokojen s jejich službami a co vše zde pro seriál vznikalo?
Studio Pokrok je i pro naše další projekty důležitým partnerem v oblasti dokončovacích prací. Řeknu to jinak, kdybych nebyl přesvědčen, že jdu spolupracovat s profesionály, tak bychom to s nimi nedělali. U tak velkého seriálu prostě producent nemůže spoléhat na nic jiného, než na absolutní profíky. A to se splnilo.
e1ea9edd
Teroristka | CinemArt
S Radkem Bajgarem dokončujete celovečerní film s Ivou Janžurovou v hlavní roli Teroristky. Člověka napadne nedávný případ důchodce Baldy, který na koleje shazoval stromy, aby tím "zabránil příchodu uprchlíků". Jak moc vážné a komediální to bude v případě Teroristky?"
Naše Teroristka je komediální film, ale stejně jako i u předchozí Teorie tygra má film hlubší téma. Pan Balda ohrožoval svými činy nevinné lidi jedoucí ve vlaku. Naše teroristka si jde vyřídit problém přímo s "padouchem", který stojí za konkrétním utrpením skupiny lidí. A to ho ještě předem varovala :-))