Premiéry v kinech: Draci jdou do finále, Neeson se mstí a libanonský chlapec žaluje vlastní rodiče

Premiéry v kinech: Draci jdou do finále, Neeson se mstí a libanonský chlapec žaluje vlastní rodiče
Jak vycvičit draka 3 | CinemArt
JAK VYCVIČIT DRAKA 3 (režie: Dean DeBlois)
Máme tady další animovaný návrat po letech a v případě snímku Jak vycvičit draka 3 vlastně i jedno loučení (nejde o spoiler). Škyťák, Bezzubka, Astrid a bílá dračice Bleskoběska usilují o vaši pozornost a dle prvních ohlasů se zdá, že to pro postavičky ze studia DreamWorks nebude problém. Silné emoce, prvotřídní animace a bitva o záchranu života v hlavních rolích.
Na webu RottenTomatoes má snímek prozatím 93 procent (!!!) kladných ohlasů, tuzemští recenzenti dávají 80 procent.

MRAZIVÁ POMSTA (režie: Hans Petter Moland)
Mrazivá pomsta
Filmový vítr vane ze severu a Liam Neeson znovu zasahuje! Tvůrci mrazivé pomsty se inspirovali původním černohumorným thrillerem Boj sněžného pluhu s mafií (2014), ostatně novinku režíroval stejný autor jako "sněžný pluh", což se nestává často. Neeson rozkrývá zákulisí smrti vlastního syna a jak asi tušíte, nezůstane kámen na kameni.
Na RottenTomatoes má snímek Mrazivá pomsta 73 procent kladných recenzí, tuzemští kritici prozatím dávají 72 procent. Na remake to vlastně není vůbec špatné.

ÚHOŘI MAJÍ NABITO (režie: Vladimír Michálek)
Kryštof Hádek, Oldřich Kaiser, Jiří Vyorálek, Vladimír Michálek, Matěj Hádek
Už několik dnů před premiérou pasovali tuzemští kritici (prozatím 36 procent) Michálkovy "Úhoře" na jeden z nejméně vydařených tuzemských filmů roku, ne-li několika let.
Snímek inspirovaný divadelní hrou a obsazený tuzemskými hereckými hvězdami, co si hrají na Útvar rychlého nasazení, prý nedává vůbec žádný smysl, herci nemají co hrát a celkově to vypadá na bezzubou podívanou. Kdo by to od autora ceněných filmů Je třeba zabít Sekala (1998) nebo Babí léto (2001) čekal. Pravdou nicméně zůstává, že už titul Prázdniny v Provence (2016) byl docela "solidním" průšvihem.

VŠICHNI TO VĚDÍ (režie: Asghar Farhadi)
Asghar Farhadi, autor dvou oscarových snímků (Rozchod Nadera a Simin, Klient), natáčel ve Španělsku s hvězdným Javierem Bardemem a Penélope Cruz. Psychologické drama Všichni to vědí pojednává o jedné rodinné svatbě, bujaré oslavě a zmizení jednoho z hostů. Na povrch se dostanou staré křivdy a tajemství.
Dle dostupných recenzí jsou hlavními přednostmi snímku herci a budovaná atmosféra. Prozatím si snímek od tuzemských kritiků odnáší 69 procent.

KAFARNAUM (režie: Nadine Labaki)
Kafarnaum
Loni zaujal diváky a kritiky na festivalu v Cannes. Letos byl nominován na cizojazyčného Oscara. Pohnuté osudy lidí žijících v libanonském slumu připomíná drama režisérky Nadine Labaki v nebývale sugestivním díle, v němž hlavní hrdina obviní vlastní rodiče před soudem z toho, že ho přivedli na svět.
Na webu RottenTomatoes má snímek 88 procent kladných recenzí.

Seznam všech únorových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.