Hvězdy pod lupou: Jsou příbuzní a téměř nikdo to neví

Hvězdy pod lupou: Jsou příbuzní a téměř nikdo to neví
Tom Cruise a William Mapother | Universal Pictures a Bad Robot Production
Touží si najít svou vlastní cestu a řada z nás proto ani netuší, s kým se dělí o DNA. Zde jsou celebrity, které si svou rodovou linii chrání a mění si kvůli tomu i jména v občankách.

Rob Schneider a Elle King

Zpěvačka a skladatelka Elle King je dcerou komediální herce Roba Schneidera a modelky London King. Pro svou kariéru si zvolila raději matčino příjmení a nejspíše udělala dobře. Po herecké kariéře zatím netouží, i když svou první roli už má dávno za sebou. V roce 1999 hrála v hitu svého otce Deuce Bigalow: Dobrej striptér.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-11
Rob Schneider a Elle King | Touchstone Pictures a RCA Records

Riley Keough a Elvis

O tomto příbuzenském vztahu se ví více než v prvním případě. Riley je dcerou Lisy Marie Presley a vnučkou Elvise Presleyho. Její matka navíc byla provdaná za Michaela Jacksona, na Riley tak mělo vliv skutečně mnoho významných osobností.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-10
Elvis Presley a Riley Keough | MGM

Tom Cruise a William Mapother

Tom Cruise byl spojován s mnoha slavnými jmény, ostatně měl za manželky Nicole Kidman a Katie Holmes. Málokdy byl ale spojován s hercem Williamem Mapotherem, jehož diváci znají hlavně jako Ethana ze Ztracených. Tomovo celé jméno sní Thomas Cruise Mapother IV. a William je jeho bratranec. Bulvár to ale asi nikdy příliš nezajímalo, protože William dal jasně najevo, že o Tomově soukromí nehodlá nikdy nic prozrazovat.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-7
Tom Cruise a William Mapother | Universal Pictures a Bad Robot Production

Rip Torn a Sissy Spacek

Herci Rip Torn a Sissy Spacek jsou bratranec a sestřenice. Sissy na adresu svého příbuzného prohlásila, že to on ji inspiroval a podporoval v herecké kariéře a pomohl jí i se stěhováním do New Yorku. Navíc to byl Rip, kdo jí poradil, aby si nechala jako jméno Sissy, ačkoli šlo původně jen o přezdívku, kterou ji oslovovala rodina. A věděl, o čem mluví - sám totiž udělal totéž. I Tornovo křestní jméno Rip je pouze rodinná přezdívka.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-13
Rip Torn a Sissy Spacek | 57th & Irving Productions a Rastar Films

Eve Hewson a Bono

Celý svět ho zná sice jako Bona, jeho občanské jméno je ale Paul David Hewson. Slavný zpěvák skupiny U2 není nikým jiným než otcem Eve Hewson (nový Robin Hood). Místo hudební kariéry si Eve zvolila hereckou.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-6
Bono a Eve Hewson | Revolution Studios a Fox Searchlight

Jason Sudeikis a George Wendt

Když Jason Sudeikis začal svou hereckou kariéru, dal mu jeho strýček George, jehož si většina diváků pamatuje jako Norma z kultovního sitcomu Na zdraví, mnoho užitečných rad. Jednou z nich bylo i to, aby naskočil do jednoho z nejlepších sitcomů a pak už se jen vezl. Jason sice strýcovu radu úplně neposlechl, ale pár vtipných kousků v jeho filmografii najdeme.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-15
George Wendt a Jason Sudeikis | NBC Universal a Warner Bros.

Lily Allen a Alfie Allen

Lily a Alfie jsou sourozenci. Zatímco Lily baví hudba a provokace, její bratr se vrhl na herectví a stal se součástí jednoho z nejúspěšnějších seriálu poslední doby - Hry o trůny. Kde mimochodem Lily sama málem hrála... jeho sestru Yaru Greyjoy (roli nicméně odmítla).
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi
Lily Allen a Alfie Allen | RCA Records a HBO

Jason Patric a Jackie Gleason

Dědečkem Jasona Patrica (propadák Nebezpečná rychlost 2: Zásah) byl herec a komik Jackie Gleason. I přes společnou profesi prý nikdy neměli dobrý vztah.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-9
Jackie Gleason a Jason Patric | Universal Pictures a Walt Disney Studios

Jenny McCarthy a Melissa McCarthy

Melissa a Jenny byste těžko tipovali na společnou krev, ale jsou to sestřenice. Jenny příbuznou v herecké kariéře předběhla o pěkných pár. Melissa si sice musela počkat, ale v současné době platí za jednu z nejvyhledávanějších komediálních hereček a svou sestřenici zastínila. Podle Jenny toho dosáhla ale i díky ní, to ona Melisse pomáhala v začátcích kariéry a získávala jí role ve svých pořadech. No teď se karta obrátila...
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-8
Jenny McCarthy a Melissa McCarthy | American Broadcasting Companies, Inc a CBS Broadcasting, Inc.

Patty Duke a Sean Astin

Většinu života věřil Sean Astin známý z Pána prstenů, že jeho rodiči jsou Patty Duke a John Astin. Skutečnost byla ale mnohem zamotanější, vlastně taková životem napsaná verze snímku Mamma Mia!: Patty měla krátce po sobě tři vztahy a otec dítěte, které v tu dobu čekala byl neznámý. Vedle Johna Astina byli totiž ve hře i Desi Arnaz Jr. a Michael Tell. O otci tak musel nakonec rozhodnout test DNA, který potvrdil, že jeho rodiči jsou Patty Duke a Michael Tell. Nikdo z tohoto zjištění neměl moc radost, ale Seanovi šlo spíše jen o to, koho smí mít v rodném listě, na jeho situaci to nic nezměnilo. Sám tvrdí, že má 4 táty a může kterémukoli z nich kdykoli zavolat.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-1
Patty Duke a Sean Astin | Storyline Entertainment a New Line Produstions, Inc.

Justin Theroux a Louis Theroux

I zde se jedná o bratrance. Justin je více na očích, je úspěšným hercem a scénáristou (napsal například marvelovku Iron Man 2), zatímco jeho příbuzný Louis je úspěšným a oceňovaným dokumentaristou.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-14
Justin Theroux a Louis Theroux | Paul Schiraldi Photograph a BBC

Phil Collins a Lily Collins

Mladičká herečka není nikým jiným než dcerou zpěváka Phila Collinse, kterou má z manželství s obchodnicí Jill Tavelman. Je otázkou, jak to mezi sebou mají, neboť většinu života Lily vyrůstala bez otce, jehož zaměstnávala hudební kariéra. Zajímavostí ale je, že není jediným z Collinsových dětí, které se věnuje herectví. Herečkou je i její nevlastní sestra Joely.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-2
Phil Collins a Lily Collins | The Movie Group a Lionsgate

Liev Schreiber a Pablo Schreiber

Liev a Pablo Schreiberovi (který se loni u diváků zapsal Dokonalou loupeží) mají společného otce, ale každý jinou matku. Zatímco Liev žil se svou maminkou v New Yorku, mladší Pablo žil s otcem - učitelem herectví Tellem Schreiberem - v Britské Kolumbii. Liev zahájil hereckou kariéru poměrně brzy, zatímco Pablo se nejdříve věnoval sportu, nakonec ale herectví zvítězilo a Pablo se přestěhoval do Hollywoodu za svým nevlastním bratrem.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-12
Liev Schreiber a Pablo Schreiber | The Mark Gordon Company a Everyman Pictures

Jason Schwartzman a Talia Shire

Křehká Adrien, životní láska Rockyho, má ve skutečnosti pro strach uděláno. Ono když vyrůstáte v soutěživé a praštěné rodině Coppolů, asi to ani jinak nejde. Talia si na začátku kariéry vzala příjmení svého prvního manžela, takže není tak snadno rozpoznatelná třeba jako její neteř Sofia a synovec Roman Coppolovi nebo bratr Francis Ford. A nesmíme zapomínat ani na Nicolase Cage. Málo se ale ví, že členem této herecké dynastie je i Jason Schwartzman - Taliin syn s druhým manželem Jackem Schwartzmanem.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-3
Jason Schwartzman a Talia Shire | Netlix a Paramount Pictures

Bonnie Bedelia a Macaulay Culkin

Bonnie Bedelia (paní McClaneová!) se narodila jako Bonnie Culkin a je tedy tetou dětských hereckých hvězd - Macaulaye, Kierana a Roryho Culkinových. Rodinné poměry v této famílii ale nikdy příliš nefungovaly (co by dal Kevin za to být sám doma) a jelikož se s dětmi od rozvodu s jejich matkou nevídal ani otec, je pravděpodobné, že je neměla možnost navštěvovat ani jejich teta.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-4
Bonnie Bedeila a Macaulay Culkin | American Broadcasting Companies, Inc. a J. A. Green Construction

Carrie Fisher a Joely Fisher

Že je Carrie Fisher dcerou Debbie Reynolds, to věděl celý svět. Stejně tak se ví, že se o hereckou kariéru pokouší i další generace v podobě Carriiny dcery Billie Lourd. Málokdo ale tuší, že Carrie má i nevlastní sestru Joely, která je také herečkou. Zajímavostí je, že obě sestry vyrůstaly spolu, úplnou náhodou totiž Joleyna matka (herečka Connie Stevens) koupila dům hned vedle Reynoldsových. Nevlastní sestry tak bydlely velkou část života vedle sebe.
jsou-pribuzni-a-temer-nikdo-to-nevi-5
Carrie Fisher a Joely Fisher | Lucasfilm Ltd.

Vaše hvězda nemá tvář! Poznáte film?