Trailer: Čtyřlístek slaví padesátiny novým celovečerním filmem

Trailer: Čtyřlístek slaví padesátiny novým celovečerním filmem
Velké dobrodružství Čtyřlístku | če
trailer-ctyrlistek-oslavi-padesatiny-novym-celovecernim-filmem
Velké dobrodružství Čtyřlístku | Falcon
O čem to je: Na kraji Třeskoprsk, v malém domku, bydlí čtyři kamarádi. Fifinka, Pinďa, Bobík a Myšpulín u táborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce. Každý z hrdinů vypráví příběh, který považuje za úplně nejlepší. S Pinďou zažijeme povedený horolezecký výlet na Ďáblův palec, s Myšpulínem napínavé pátrání po ukrutném Vlkodlakovi, s Bobíkem fantastickou cestu do vesmíru a s Fifinkou vánoční návštěvu u malých čertíků.
Celovečerní animovaný film Velké dobrodružství Čtyřlístku vstupuje do kin při příležitosti 50 let od zrodu legendárního tuzemského komiksu. První příběh Čtyřlístku vyšel 15. května roku 1969 a autorsky pod ním byli podepsání Jaroslav a Lucie Němečkovi. Kromě půlstoletí od vzniku časopisecké legendy zítra oslaví Jaroslav Němeček 75leté životní jubileum.

Velké dobrodružství Čtyřlístku: Trailer

Velké dobrodružství Čtyřlístku
„Nerad bych, aby to znělo nafoukaně, ale Čtyřlístek pro mě znamenal a znamená šťastný život od začátku po celou dobu“, vzpomíná Němeček. „Já s těmi figurkami jejich příběhy stále doslova prožívám. Už tím, že jsem si je umístil do domečku, v němž jsem vyrůstal v Praze v Modřanech. Jen jsem jej umístil do Máchova kraje poblíž hradu Bezděz, kde jsem zas na chalupě. A když třeba s manželkou chystáme oběd, jako teď, tak já mám doslova pocit, že mně ho vaří Fifinka.“
Režisérem filmu je Michal Žabka, který před lety uvedl nepříliš kladně přijatý Čtyřlístek ve službách krále (2013). Snímek tenkrát doplatil na podivnou 3D stylizaci a necitlivý product placement. Nově uváděný titul půjde ve šlépějích ikonických časopiseckých stylizací a čtyřem hlavním hrdinům propůjčí hlasy TerezaBebarová (Fifinka), Jan Maxián (Pinďa), Bohdan Tůma (Bobík) a Jiří Ployhar (Myšpulín).
Velké dobrodružství Čtyřlístku
Čtyřlístek ve službách krále