GLOSA: Jak moc je nakreslený ženský zadek nebezpečný pro společnost a seriálového diváka?

GLOSA: Jak moc je nakreslený ženský zadek nebezpečný pro společnost a seriálového diváka?
Šeptej Nahá Stín (detail plakátu) | OBBOD
Šeptej Nahá Stín
Roztomilou Sofii v seriálu ale potká značně nepříjemná situace, která zahrnuje nahotu. A protože je nahota jedním z ústředních motivů seriálu, a zároveň je to téma, které táhne, rozhodli jsme se ho dát i na plakát a do traileru. Ale samozřejmě jsme slušní lidé, a já jsem navíc z USA značně zpracovaná místní všudypřítomnou politickou korektností, takže bychom si ani ve snu (no, tam možná ano) nedovolili dát na plakát nebo do traileru byť jen stín bradavky, nebo nedej bože nějakého genitálu.
Tudíž jak v traileru, tak na plakátě je Sofie cudně zakrytá vlastníma rukama, nebo alespoň otočená k objektivu zády, a ještě navíc jen nakreslená. Ale nakreslený ženský zadek se zřejmě zdál vrchním internetovým posuzovačům přípustnosti reklamy příliš erotický, nebo co, takže plakát ani trailer v původní podobě nebyl pro inzerci na Facebooku, Instagramu, ani nikde jinde online povolen. Prý že "příliš nahoty".
Nuže dobrá, fikaně jsme zakryli pozadí i popředí atraktivní herečky neatraktivním obdélníkem, na který jsme aspoň umístili informaci od kdy seriál poběží. Mí američtí kolegové se pak ale dotazovali, zda to je datum úmrtí na předávkování drogami, protože to jim písmena "OD" v obdélníku připomínala. Takže to bylo potřeba předělat. Ale to už je na jinou debatu. (mentální upomínka: nesmím zapomenout zbičovat otroky z marketingu)

Trailer:

Ale ani zaobdélníkovaný zadek a prsa neprošla cenzurou. Prý moc nahá záda, či co. Ač se mi taková kritéria zdají naprosto absurdní, tak jsme Sofii nakonec celou oblékli. A protože si během těch pár dní náš marketingový tým a ilustrátorka zamakali pěkných pár hodin navíc, tak doufám, že až někde na tu naší oblečenou reklamu jednou třeba narazíte, odměníte náš pracovitý tým nějakým tím lajkem. (mentální upomínka: odpustit otrokům z marketingu bičování, protože pracovali přesčas)
Šeptej Nahá Stín
Přemýšlím, zda by se z toho trápení minulého týdne dalo něco vytěžit, například bulvárně atraktivní slogan "příliš nahoty najednou", neboť "Šeptej Nahá Stín ohrožuje mládež a všeobecnou mravnost", ale nechce se mi diváky podvádět a slibovat jim zážitek jak z Triersovy Nymfomanky. Protože u nás, ač nahota skutečně JE jedním z ústředních motivů seriálu, z ní má Sofie spíš jen samou starost, než aby tím divákům dělala radost. Takže vězte, že mládež a společnost budeme ohrožovat skutečně jen minimálně.
Mravnosti a zahalování zdar!
Radek Banga, Anna Lucie Schollerová
Anna Lucie Schollerová a Radek Banga | OBBOD