Premiéry v kinech: Gentleman i bojový anděl otevírají na Valentýna svou náruč divákům

Premiéry v kinech: Gentleman i bojový anděl otevírají na Valentýna svou náruč divákům
Láska mezi regály | Be2Can
ALITA: BOJOVÝ ANDĚL (režie: Robert Rodriguez)
Alita: Bojový Anděl
Po snímích Ghost in the Shell (2017) a Ready Player One (2018) je tady další očekávané sousto pro geeky milující moderní technologie, japonskou mangu a příběhy z destopických světů. Alitu natočil Robert Rodriguez pod produkčním a scenáristickým dohledem Jamese Camerona a jeho vizionářský vklad je znát. Příběh "normální holka s robotickým tělem, předurčené k velkým věcem" nastiňuje, kam až triková filmařina může zajít. Akční scény nicméně nejsou tak opulentní a dech beroucí, jak se očekávalo.
Rosa Salazar
Alita: Bojový Anděl | 20th Century Fox
Tuzemští recenzenti si snímek poměrně pochvalují, prozatím mu dávají 68 procent. Což je po hlasech ze zámoří, které o snímku referovaly se skřípěním zubů (především kvůli faktu, že Alita vznikla díky trikům, nicméně ostatní herci jsou z masa a kostí), vlastně dobrá zpráva. Uvidíme, jak se snímku bude dařit v rámci tržeb.

NEDOTKNUTELNÍ (režie: Neil Burger)
Nedotknutelní
Laskavé komediální drama Nedotknutelní překvapilo v roce 2012 doslova celý svět a Francouzům zajistilo nebývalou pozornost. Hollywood se podobnými úspěchy inspiruje, takže jsme se dočkali severoamerického remaku evropské novodobé klasiky s Kevinem Hartem v roli černošského služebníka a Bryanem Cranstonem v úloze staršího nemohoucího muže, potřebující péči i společnost.
V severoamerických kinech se snímek setkal se solidním komerčním přijetím, recenzenti mu nicméně prozatím dávají na webu RottenTomatoes pouhých 40 procent kladných bodů. Neurazí, nenadchne. Leckomu možná zvedne náladu...

LÉTO S GENTLEMANEM (režie: Jiří Adamec)
Léto s gentlemanem
Oblíbený herec Jaromír Hanzlík (Cirkus Humberto, Postřižiny, Léto s kovbojem) spojil síly s televizním režisérem Jiřím Adamcem a společně přinášejí do kin Léto s gentlemanem. Vypadá to na feel-good snímek, který si vytyčil za cíl "pohladit" po srsti nostalgie chtivého diváka, co má všech těch detektivek, uřvaných komedií a dalších současných chimér dost, rád by se ztišil, zklidnil a zažil něco pozitivního.
Hanzlík ve filmu ztvárnil elegána, obletovaného ženami. Snad tvůrci poetiku vybalancovali, aby to nedopadlo drsným pádem do trapně působícího kýče. Recenze prozatím žádné.

LÁSKA MEZI REGÁLY (režie: Thomas Stuber)
Láska mezi regály | Be2Can
V poslední "valentýnské" se podíváme mezi regály jednoho supermarketu. V hlavních rolích německé romantické komedie se představí nevyzpytatelný rvář Christian (Franz Rogowski), který se zakouká do kolegyně Marion (Sandra Hüller z Toniho Erdmanna). Hvězdný ansámbl doplňuje šéf skladu v podání Petera Kurtha (Schmitke, seriál Babylon Berlin). Jednoznačně snímek hodný pozornosti.

Seznam všech únorových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.