TOP kina ČR: Film o skupině Queen dál přepisuje statistiky. Stane se vůbec nejnavštěvovanějším v historii?

TOP kina ČR: Film o skupině Queen dál přepisuje statistiky. Stane se vůbec nejnavštěvovanějším v historii?
Bohemian Rhapsody | 20th Century Fox
5. CENA ZA ŠTĚSTÍ (země vzniku: Česká republika)
Cena za štěstí
Začneme nicméně jako obvykle od pátého místa víkendového žebříčku tržeb a návštěvnosti tuzemských kin. Pětka patří tuzemské novince Olgy Dabrowské, dramatickému propletenci Cena za štěstí. Poněkud zmatený snímek se o premiérovém víkendu promítal ve 127 kinech, přišlo na něj 12.383 diváků a tržby činily 1 milion 871 tisíc korun. Za týden snímek upadne v zapomnění.

4. ROBIN HOOD (USA)
Robin Hood
Nová verze Robina Hooda to u diváků vážně nevyhrála. Celosvětově má při rozpočtu 100 milionů dolarů na kontě 80 mega a teprve ve čtvrtek zamířila též k tuzemskému publiku. A ani v České republice to nebyla žádná sláva: snímek se promítal ve 116 kinech, přišlo na něj 13.309 diváků a tržby činily jen lehce přes 2 miliony korun. Další naprosto zbytečný kousek v kinech.

3. AQUAMAN (USA)
Aquaman
Celosvětově pokořil hranici 1 miliardy dolarů a solidně se mu vede též u nás, v českých kinech. Řeč je o komiksovém Aquamanovi ze stáje DC. Pro studio obrovské zadostiučinění, tak hlavně, aby to kreativcům a těm, co drží rozpočty, vydrželo. U nás se snímek aktuálně promítal v 51 kinech, přišlo na něj 22.374 diváků (propad o 37 procent), kteří v pokladnách nechali 3 miliony 795 tisíc korun. Prozatím si z tuzemských kin Aquaman odnáší 50 milionů korun a návštěvnost 312 tisíc diváků.

2. RAUBÍŘ RALF A INTERNET (USA)
Raubíř Ralf a internet
Nejvýše ze čtvrtečních novinek se na žebříčku umístilo animované pokračování s videoherním antihrdinou Raubířem Ralfem. K dispozici měl 140 kin, do nichž na nové dobrodružství vyrazilo 47.754 diváků. Tržby činily 7 milionů korun. I tento snímek se do českých kin podíval se značným zpožděním oproti severoamerické premiéře. Tam "raubíř" vyrazil na konci listopadu 2018 a při rozpočtu 175 milionů dolarů si z kin po celém světě prozatím odnesl 434 mega. Což je suma srovnatelná s čísly za filmovou "jedničku".

1. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
Jedničkou tuzemských kin je již delší dobu hudební životopis o Queenech a jejich frontmanovi Freddiem Mercurym. Z 11 týdnů v českých kinech patří "Královně" zlato podeváté. Takže už jde trochu o nudu a zajetou rutinu. Jenže Bohemian Rhapsody míří výš. Před týdnem jsme vás informovali, že snímek v porevolučních statistikách v rámci tuzemské návštěvnosti pokořil do té doby desátý Titanic (1997). Tento víkend se Bohemian Rhapsody mohl pochlubit návštěvností 62.641 diváků a tržbami 10 milionů 279 tisíc korun, takže v historickém žebříčku zase o nějakou tu příčku povyskočil.
Rami Malek
Bohemian Rhapsody | 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation
Celková návštěvnost filmu aktuálně činí 1 milion 225 tisíc 593 diváků, což Bohemian Rhapsody posouvá na osmou příčku historického žebříčku porevoluční návštěvnosti tuzemských kin. Avatar (2009) na třetím místě není nedostižnou metou? Technologický opus magnum Jamese Camerona má na kontě 1 milion 359 tisíc 798 diváků, takže by Bohemian Rhapsody na pokoření mohly stačit tak dva, tři víkendy... A vzhledem k tomu, že první (Tankový prapor - přes 2 miliony diváků) a druhé (Černí baroni - 1 milion 470 tisíc diváků) místo žebříčku patří filmům, které vstoupily do kin ještě za Československa, mohl by se titul Bohemian Rhapsody stát vůbec nejnavštěvovanějším filmem v dějinách českých kin!

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.