TOP kina ČR: Queeni znovu pokořeni. Celkové prvenství už jim ale nikdo nevezme

TOP kina ČR: Queeni znovu pokořeni. Celkové prvenství už jim ale nikdo nevezme
Bohemian Rhapsody | 20th Century Fox
5. GRINCH (země vzniku: USA)
Grinch
Mezi pěticí nejúspěšnějších se stále drží nezbedný zelený tvor, který má odpor k Vánocům. Na Grinche přišlo do 65 kin 18.412 diváků. Tržby činily 2 miliony 37 tisíc korun. Za necelých 7 týdnů od premiéry má film na kontě přes 273 tisíc diváků a 36,7 milionů korun. Postavička známá především angloamerickému publiku docela překvapila.

4. BUMBLEBEE (USA)
Bumblebee
Spin-off k transformeří sérii na čtvrtém místě. Premiérově uváděný Bumblebee si vysloužil pozornost 26.235 diváků, kteří v pokladnách nechali 4 miliony 39 tisíc korun. Recenze má tenhle netradičně pojatý snímek poměrně solidní, na vyšší příčky to ale nestačilo. Tvůrce Bumblebee vyšel na 135 milionů dolarů a celosvětově má na kontě prozatím pouhých 65 mega. Tohle nevypadá vůbec dobře...

3. ČERTÍ BRKO (Česká republika, Slovensko)
Čertí brko
Čtvrtý víkend v kinech a momentálně třetí místo pro komediální pohádku Marka Najbrta. Čertí brko se promítalo ve stovce kin, přišlo na něj 44.553 diváků a tržby činily 4 miliony 353 tisíc korun. Za necelý měsíc má tenhle nepříliš dobře hodnocený pokus o netradiční pohádku na kontě přes 234 tisíc diváků a 27 milionů korun. Vzhledem k očekáváním, ambicím a reklamní kampani jde ve výsledku o neúspěch.

2. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
Životopisný film o skupině Queen a Freddiem Mercurym stejně jako minule druhý, na diváky nicméně titul Bohemian Rhapsody vyhrál, když na jedno z největších překvapení roku 2018 vyrazilo do 89 tuzemských kin 46.918 diváků. Unie filmových distributorů nicméně ve svých statistikách upřednostňuje výši tržeb, a tam "Freddie a spol." lehce zaostal, když snímek utržil "pouze" 6 milionů 181 tisíc korun.
Gwilym Lee, Rami Malek
Bohemian Rhapsody | 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation.
To ovšem nemění nic na tom, že snímek je vítězem tržeb a návštěvnosti českých kin za rok 2018. Aktuálně má za necelé dva měsíce na kontě 911.302 diváků (milion už z toho nebude) a 140,7 milionů korun! Britsko-americký snímek tvůrce vyšel na 52 milionů dolarů a celosvětově utržil 668 mega. Klobouk dolů.

1. AQUAMAN (USA)
Aquaman
Druhý víkend po sobě vládne tuzemským tržbám komiksový superhrdina ze DC studia. Aquaman se promítal v 84 kinech, přišlo na něj 44.485 diváků (méně než v případě Bohemian Rhapsody) a tržby činily 7 milionů 134 tisíc korun. Recenze má Aquaman solidní a celosvětově při odhadovaném rozpočtu 200 milionů dolarů si prozatím vysloužil 556 mega. Vrací se komiksoví superhrdinové DC studia do první ligy? Tak hlavně, aby vydrželi.
Asterix a tajemství kouzelného lektvaru
Asterix a tajemství kouzelného lektvaru | Bioscop
Jak se dařilo dalším čtvrtečním premiérám? Animovaný Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (2018) skončil osmý s návštěvností 9.998 diváků a tržbami 1 milion 364 tisíc korun. Volné pokračování klasického muzikálu Marry Poppins se vrací (2018) obsadilo devátou příčku za 7.216 diváků a 1 milion 17 tisíc korun v rámci tržeb.
Jiří Langmajer, Sara Sandeva
Po čem muži touží | Fénix film - Vojtěch Resler
Z českých titulů se z dlouhodobého pohledu v rámci Top20 nejlépe vede vztahové komedii Po čem muži touží (2018). V kinech se promítá tři a půl měsíce, aktuálně je na devatenácté příčce a celkem má na kontě přes 529 tisíc diváků a 79 milionů korun. To z filmu činí dlouhodobě druhý nejúspěšnější snímek aktuálního žebříčku Top20.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.