Filmy, při jejichž sledování tuhne krev v žilách

Filmy, při jejichž sledování tuhne krev v žilách
Son | Planet Dark
Oldřich Kaiser
Vendeta | Jan Dvořák / Bionaut Films
Webová platforma Planet Dark uvedla ve čtvrtek 20. prosince do online distribuce oceňovaný krátký horor Lesapán (2015) režiséra Pavla Soukupa. Každý následující den až do 31. prosince bude postupně zveřejněn další film, mezi nimi na Silvestra celovečerní film Vendeta (2011) s Oldřichem Kaiserem a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích nebo snímek Světlonoš (2005) Václava Švankmajera. Mezi zveřejněnými tituly nebudou chybět ani zahraniční snímky.
Lesapán
Lesapán | Kinobox
Několikrát oceněný snímek Lesapán, který otevřel filmovou nadílku Planet Dark v online premiéře, byl uveden na více ne 40 filmových festivalech po celém světě. „Hororový film vzbudil mimořádnou pozornost nejen českého filmového prostředí a diváků. Jedná se o jeden z mála žánrových filmů, jehož kvalita vysoce převyšuje český standard,“ říká Vratislav Šlajer ze společnosti Bionaut, která je provozovatelem webové platformy. Veškeré filmy zpřístupněné na Planet Dark mezi 20. prosincem až 31. lednem budou zdarma k dispozici pro diváky z České republiky, Slovenska a Polska až do 6. ledna.
Planet Dark
Projekt webové platformy, jejímž cílem je otevřít prostor pro prezentaci temných žánrů. V online prostoru působí od dubna 2018 prostřednictvím svého facebookového profilu, kde jsou každý den prezentovány zprávy o temných žánrech ze světa filmu, televize a VOD. V další fázi vznikne webová stránka, která nabídne i rozsáhlejší texty, recenze, videoukázky a další materiály. Samotné filmy pak bude platforma nabízet přes Youtube a později přes vlastní VOD portál.