Užijte si filmy i doma na gauči, stačí k tomu pořádná technika

Užijte si filmy i doma na gauči, stačí k tomu pořádná technika
Z filmu Rumový deník | HCE
Komerční článek
Chce to pořádnou televizi
Na trhu je k dispozici nepřeberné množství televizí s různým rozlišením. Záleží tedy především na vás a vašich možnostech. Ty nejlepší televize mají až 8K UHD rozlišení, které ale nyní nemá velké využití. Nové filmy můžete sledovat ve 4K rozlišení, které je extrémně jemné i na větších úhlopříčkách.
Doporučujeme také vybrat televizi o minimální úhlopříčce 50", na které si film můžete vychutnat i z pohovky na druhém konci obývacího pokoje. Takto velké televize ale chtějí již pověsit na stěnu, jinak zabírají obrovské množství místa. Výjimkou jsou prohnuté televize, které vás mají „obklopit“ a vtáhnout vás více do děje.
Kruh
Kruh | 2002 Dreamworks Pictures
A jak je to s chytrými televizemi? Jejich výhoda spočívá v tom, že je můžete připojit k domácí Wi-Fi a stahovat aplikace, jako je třeba Netflix nebo HBO GO, které slouží jako placená databáze tisíců seriálů a filmů. Sledujte také druh OS, nejčastějšími jsou Android nebo v případě Samsungu OS Tizen. Samozřejmě i ostatní výrobci mají Smart TV se svými interními operačními systémy. Doporučujeme si ale nejdříve ověřit seznam dostupných aplikací.
Pro fanoušky lze k televizi připojit třeba Apple TV. Nezapomeňte, že televize by ale v každém případě měla zvládat příjem nového digitálního vysílání DVB-T2.
Dobré ozvučení dělá zázraky
Televize v sobě má samozřejmě zabudované reproduktory, ovšem filmovým fanouškům stačit zcela jistě nebudou, proto byste měli uvažovat také nad domácím kinem. Na trhu naleznete tzv. 3D domácí kina, která se skládají z několika reproduktorů a subwooferu. Do obývacího poje je rozmístíte tak, abyste byli ve středu zvukových vln, a slibujeme, že se během akční přestřelky ve filmu budete sami schovávat za pohovkou.
Jiří Mádl
Jiří Mádl ve snímku Konfident | Ctibor Bachratý
Další možnosti jsou AV receiver, jež slouží k reproduktorům jako přijímač, zesilovač a slučovač. Takový AV receiver dokáže značně vylepšit zvukovou stránku a filmovým nadšencům poskytne ty nejlepší zážitky. Můžete je pořídit samostatně, nebo rovnou se soustavou reproduktorů. Sloužit vám bude věrně dlouhá léta.
Poslední možností jsou soundbary. Ty by vás mohly přesvědčit hlavně svou cenou. Dobře poslouží příležitostným filmovým nadšencům, kteří si chtějí film nebo seriál užít, a reproduktory z televize jim zkrátka nestačí. Soundbar se také skvěle hodí do menších prostor, protože zabírá jen minimum místa.