Komedie Po čem muži touží vyjde na DVD i s audiopopisem pro nevidomé

Komedie Po čem muži touží vyjde na DVD i s audiopopisem pro nevidomé
Po čem muži touží | Fénix Film / V. Resler
Na DVD si budou film moci užít i diváci se zrakovým postižením. V listopadu 2018 v rámci projektu Komunitní centrum pro podporu nevidomých a slabozrakých Vrchlická byl vytvořen takzvaný audio popis.
Audio popis je speciální rozšíření audiovizuálních děl o přídavnou zvukovou stopu, která nevidomým a těžce zrakově postiženým divákům pomáhá lépe pochopit děj, zejména jeho vizuální složku, která není vyjádřena zvukem, případně je zvukem obtížně rozpoznatelná. Tvorba audio popisu se řídí řadou pravidel, z nichž nejdůležitější je objektivní popis děje, nikoliv jeho interpretace komentátorem a odborné zpracování komentáře, respektující specifika psychologie vnímání a myšlení těžce zrakově postižených.
Díky velmi dobré spolupráci s produkční společností Fénix Film s.r.o. a s distribuční společností CinemArt a.s. bude audio popis k dispozici i na běžně vydaném DVD, které bude v prodeji od 4. února 2019.
Podle údajů distributora, společnosti Cinemart, film vidělo 544 346 návštěvníků českých kin. Komedie Po čem muži touží si úspěšně vede rovněž na Slovensku, kde si připsala na konto 84 560 diváků.
Po čem muži touží
Jiří Langmajer