Ceny české filmové kritiky předají Gottwald a Masaryk

Ceny české filmové kritiky předají Gottwald a Masaryk
Z filmu Úsměvy smutných mužů (2018) | BontonFilm
O nominacích na ceny začnou kritici hlasovat již tento týden. Výsledky hlasování a rozhodování jednotlivých kritiků a kritiček budou pak veřejně dostupné online.
Čeští filmoví kritici rozdají své ceny opět v 9 kategoriích. O titul nejlepšího filmu roku se tento ročník uchází 60 hraných i dokumentárních titulů uvedených v českých kinech. Další projekty může vyznamenat kategorie Mimo kino, která zahrnuje televizní, online a další počiny, jež se neobjevily v české kinodistribuci. Zůstává i Cena innogy pro Objev roku. Nominace ve všech kategoriích bude veřejnost znát 3. ledna 2019.
ceny-ceske-filmove-kritiky-predaji-gottwald-a-masaryk
Jana Plodková a Jiří Havelka budou provázet udílením Cen české filmové kritiky | Ceny české filmové kritiky
Slavnostní večer se potřetí chystá moderovat dvojice Jana Plodková a Jiří Havelka. „Chystáme slavnostní večer ve společnosti herců, kteří si v naší kinematografii zahráli důležité postavy z dějin. Takže se nejspíš setkáme s Emou Destinnovou, Tomášem Garriguem Masarykem, ale i s Klementem Gottwaldem,“ těší se Jana Plodková.
Ceny české filmové kritiky organizuje Sdružení českých filmových kritiků za podpory hlavních partnerů, kterými jsou innogy, Česká televize, Státní fond kinematografie a Ministerstvo kultury. Dalšími partnery cen jsou Divadlo Archa a Mowshe.
Znásilnění, bídná práce a složité mezigenerační vztahy. Ceny české filmové kritiky 2017 upozornily na citlivá témata
Festivaly a ceny28. 1. 2018
Znásilnění, bídná práce a složité mezigenerační vztahy. Ceny české filmové kritiky 2017 upozornily na citlivá témata