Juraj Jakubisko pro svou novou pohádku "oživí" italskou herečku Giuliettu Masinu

Juraj Jakubisko pro svou novou pohádku "oživí" italskou herečku Giuliettu Masinu
Perinbaba a dva světy | BontonFilm
Giulietta Masina
Perinbaba z roku 1985 | Bontonfilm
Tvůrci využijí výhody současných filmových technologií, s jejichž pomocí pro snímek oživí i původní Perinbabu s tváří italské herečky Giulietty Masiny (1920-1994). S naplněním fantazie Juraje Jakubiska pomůže počítačová grafika i v jiných částech filmu. „Trochu se bojím, jestli už toho není moc. Dáváme tam tolik fantazie, že mám pocit, že se musím začít mírnit. Člověk, když může, si pak totiž začne strašně vymýšlet,“ směje se režisér.
Lukáš Frlajs
Perinbaba 2 - Lukáš Frlajs | BontonFilm
Hlavní postavou pohádky bude Lukáš, kterého hraje mladý slovenský herec a youtuber Lukáš Frlajs. „Hodně lidí si myslí, že když točíme dvojku Perinbaby, že samozřejmě hraju Jakuba z jedničky. Ale moje postava se jmenuje Lukáš a je to syn Jakuba,“ prozradil Frlajs. Ve filmu se objeví herci ze Slovenska i z České republiky, například Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová nebo Sabina Skalická, která bude hrát mladou „zubatou“.
„Nechtěli jsme obsazovat herce podle jejich slávy a popularity. Juraj se soustředil na typy, charaktery a na atmosféru samotných herců,“ říká producentka filmu Deana Horváthová – Jakubisková. Hudbu k filmu složí Ondřej Soukup a Jan Jirásek.
Perinbaba a dva světy
Perinbaba a dva světy