Když při vyšetřování pomáhá mimino. Televizní detektivka, která se liší téměř vším

Když při vyšetřování pomáhá mimino. Televizní detektivka, která se liší téměř vším
Tři poldové a nemluvně (Marek Němec) | Česká televize
Tomáš Baldýnský
Tomáš Baldýnský
Tři poldové a nemluvně je rodinná komediální detektivka, která se od ostatních liší téměř vším. Vraždu abyste v ní pohledali, naši detektivové většinou nevyjíždí na místo činu s houkačkou, ale s kočárkem, a místo služební zbraně si nesmějí zapomenout dudlík a flašku se sunarem. Přesto i oni zažívají dramatické příběhy a přesto, nebo právě proto, zde spravedlnost a láska vždycky vítězí," popisuje kreativní producent a autor scénáře Tomáš Baldýnský. Podle něj v seriálu, jako v každé správné detektivce, nebudou chybět dealeři drog, maskovaní lupiči a zločinci všeho druhu, nepůjde ale o nervy drásající krimi, ale spíše o „domácí české příběhy“.
Za režií stojí dvojice Jan Bártek (Kosmo, Lynč) a Radek Bajgar (Teorie Tygra) a v rolích „tří poldů“ se objeví Svatopluk Skopal (První republika, Vyprávěj) jako hlava rodiny a policejní legenda a Marek Němec (Modrý kód, Lynč) a Marek Adamczyk (Dabing Street, Svět pod hlavou, Furiant) jako jeho synové, pokračovatelé rodinné policejní tradice.
Svatopluk Skopal
Tři poldové a nemluvně - Svatopluk Skopal | Česká televize
„Příběh začíná tím, že se moje postava Karel Mlejnek – šéf oblastní kriminálky - dostává do zlomové životní situace a odchází do penze. Rodina by ho ráda viděla jako odpočívajícího dědu, který se stará o své vnouče a jezdí s kočárkem na poklidné procházky. To mu ale příliš nejde a neustále se montuje svým bývalým kolegům do vyšetřování,“ říká představitel jedné z hlavních rolíSvatopluk Skopal.
c0c14ad5
Marek Němec ve Zdivočelé zemi IV. (2012) | Česká televize
Oddělení po svém otci přebírá jeho starší syn Kamil (Marek Němec), jehož čerstvě narozené dceři Elišce se Karel hodlá naplno věnovat, protože dětství svých synů pro samou práci propásl. Osud mu ale do cesty neustále staví nové a nové případy a jeho policajtské instinkty mu nedovolí je nechat na pokoji. Karel je policejní legenda, takže často dosahuje svými metodami takových výsledků, o jakých se jeho synovi může jen zdát, a to i s celým policejním sborem v zádech. Karel si ovšem čas se svou vnučkou vzít nenechá, a tak ji často bere na vyšetřování s sebou. Ukáže se, že nemluvně není vždy takovou přítěží, jak by se mohlo na první dojem zdát. Naopak, stává se Karlovou kamufláží, spiklencem a parťákem.