Pod povrch Dukly 61 aneb Když filmaři spojí síly s umělci, vědci a technologickými instituty

Pod povrch Dukly 61 aneb Když filmaři spojí síly s umělci, vědci a technologickými instituty
Dukla 61 | Česká televize
V zásadě přirozené propojení dvou tvůrčích procesů je obohacením a inspirací pro zapojené tvůrce i vědce, ale také možností testovat nové technologie v praxi, v nových kontextech a naopak posouvat hranice a možnosti umělecké tvorby - a diváckého zážitku. A je to také skvělá příležitost pro investory. Hledání nových spojení mezi technologiemi a uměním se bude věnovat také letošní ročník akce Střed zájmu: IT, který proběhne 28. listopadu 2018 v pražském Centru pro architekturu a městské plánování. Hlavním hostem akce bude manažerka festivalu Ars Electronica Christl Baur.
pod-povrch-filmove-dukly-61-aneb-kdyz-filmari-spoji-sily-s-umelci-vedci-vyzkumniky-nebo-technologickymi-instituty
Ars Electronica | Ars Electronica
Právě Festival Ars Electronicav Lincise stal před téměř čtyřiceti lety iniciátorem, propagátorem a trendsetterem v oblasti spolupráce napříč procesy umělecké tvorby, technologického vývoje i průmyslové výroby. Každoročně se zde setkávají stovky umělců, vědců, designérů, technologů, podnikatelů a sociálních aktivistů z celého světa, aby hledali nové společenské a technologické souvislosti i jejich možné budoucí projevy.
Podpora spolupráce mezi technickými, uměleckými a vědními obory je i jednou z priorit programu Kreativní Evropa. Program nedávno podpořil vznik nových magisterských modulů zaměřených na propojení umění a informačních a komunikační technologií již na půdě univerzit. Hledání nových spojení mezi technologiemi, člověkem a uměním je cílem společného pracoviště AMU a ČVUT - Institutu intermédií (IIM). Potenciál této spolupráce i možné překážky představí na akci Střed zájmu: IT právě ředitel IIM Roman Berka.
pod-povrch-filmove-dukly-61-aneb-kdyz-filmari-spoji-sily-s-umelci-vedci-vyzkumniky-nebo-technologickymi-instituty-5
Interaktivní dokument pojednávající o důlním neštěstí v dole Dukla | Česká televize
Součástí akce bude také prezentace několika projektů z českého prostředí. Představí se například interaktivní dokument o největší důlní katastrofě Dukla, který vznikl jako doprovodný materiál ke stejnojmennému televiznímu filmu nebo také interaktivní výstava studia Oficina PŘE(D)STAV SI PRAHU, která je aktuálně k vidění právě v Centru pro architekturu a městské plánování (CAMP).
Akci Střed zájmu: IT pořádá Kancelář Kreativní Evropa. Akce bude probíhat v CAMPu (Vyšehradská 51, Praha 2, areál Emauzského kláštera). Vstup je zdarma. Pro registraci a více informací navštivte stránky organizátora.

Střed zájmu: IT
28. 11. 2018
9:30 - 13:00
Centru architektury a městského plánování