TOP kina ČR: Lucie Vondráčková u diváků nezabodovala

TOP kina ČR: Lucie Vondráčková u diváků nezabodovala
The Perfect Kiss (2018) | CinemArt
5. VENOM (země vzniku: USA)
Venom
Pátá příčka patří komiksovému anti-hrdinovi s tváří Toma Hardyho. O pátém víkendu na něj vyrazilo do 52 kin 13.341 diváků, kteří za lístky utratili 2 miliony 63 tisíc korun. Za celou dobu od nasazení má Venom na kontě 360.522 diváků a 58,7 milionů korun. To z něj činí třetí dlouhodobě nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top 20.

4. PO ČEM MUŽI TOUŽÍ (Česká republika)
Sedmý týden v tuzemských kinech a aktuálně čtvrtá příčka pro komedii s Jiřím Langmajerem v hlavní roli šovinisty a sarkastického sympaťáka. Po čem muži touží si ze 74 kin "odnášejí" tržby 3 miliony 366 tisíc korun a návštěvnost 21.517 diváků. Mnohem důležitější je ale fakt, že se o tomto víkendu novinka Rudolfa Havlíka dostala na první příčku dlouhodobě nejnavštěvovanějších a finančně nejúspěšnějších titulů aktuálního žebříčku Top 20. "Muži" trumfli Hotel Transylvánie 3 (463.947 diváků; 66,1 milionů korun) a aktuálně mají na kontě 70,5 milionů korun, respektive 464.083 diváků. Meta 500 tisíc by neměla být problémem.

3. LOUSKÁČEK A ČTYŘI ŘÍŠE (USA)
Louskáček a čtyři říše
Disneyovce Louskáček a čtyři říše sice patří třetí příčka, studio ale rozhodně nemá důvod k radosti. Snímek inspirovaný slavným baletem má nemastné-neslané recenzi. A ani ta návštěvnost to nezachránila. Do 136 kin vyrazilo na rodinnou fantasy pohádku 23.727 diváků, kteří za lístky utratili 3 miliony 496 tisíc korun. Není to ale zdaleka tím, že by byl příběh tuzemských divákům neznámý. Disneyovce se nedařilo ani v USA, kde o premiérovém víkendu utržil při rozpočtu 130 milionů dolarů "pouhých" 20 mega... Tak tohle se studiu vážně nepovedlo.

2. JOHNNY ENGLISH ZNOVU ZASAHUJE (Velká Británie, Francie, USA)
Johnny English znovu zasahuje
Komik Rowan Atkinson po minulé první příčce klesl na druhé místo. Agent-popleta Johnny English zaznamenal u tuzemských diváků pokles zájmu o téměř 50 procent, když na něj do 69 kin vyrazilo 28.260 diváků, kteří za lístky zaplatili 4 miliony 303 tisíc korun. Celosvětově má snímek s rozpočtem 25 milionů dolarů na kontě 121 mega (v USA byl snímek nasazen jen do několika set kin, takže odsud tržby ve větším neproudí). Tvůrci mohou být spokojeni.

1. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
V jedné z písni skupiny Queen zpíval Freddie Mercury "I want it all!". A to se mu nyní podařilo i posmrtně, díky životopisnému filmu Bohemian Rhapsody. Životopisné hudební drama s oscarovými ambicemi si od tuzemských recenzentů vysloužilo výtečných 82 procent. A diváci to nenechali bez povšimnutí. Do 137 kin vyrazilo na tuhle poctu ikonickému frontmanovi 97.044 diváků. Tržby činily 15,5 milionů korun. Jde o bezkonkurenční prvenství, které o dva dny dříve podpořil komerční úspěch v USA. Jak je vidět (a slyšet), hudba Queenu a charisma slavného zpěváka táhne i 26 let od Mercuryho úmrtí.
Climax
Climax | Aerofilms
Jak se vedlo dalším čtvrtečním novinkám v českých kinech? Do Top 20 se dostalo už pouze artové drama Climax (2018) režiséra Gaspara Noého. Snímek odehrávající se na jedné dost husté party (přístupnost do kina od 18 let) se promítal v 29 sálech. Na film přišlo 1.592 diváků, kteří v pokladnách nechali 198 tisíc korun.
Do Top 20 se nedostala novinka s Lucií Vondráčkovou v hlavní roli snímku The Perfect Kiss (2018). Film prakticky doma propadl. Měl omezenou distribuci a dost kruté recenze.
top-kina-cr-sovinista-langmajer-prepisuje-statistiky
Na The Perfect Kiss (2018) s Lucií Vondráčkou přišlo méně než 582 diváků o premiérovém víkendu

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.