Uspěje ambiciózní film o vaření, milování a zabíjení u mezinárodního publika?

Uspěje ambiciózní film o vaření, milování a zabíjení u mezinárodního publika?
Žáby bez jazyka | CinemArt
Žáby bez jazyka se natáčely v létě v lokacích slovensko-moravského pohraničí, v Bratislavě a Praze. Metaforický film pojednává o nebezpečných vztahových hrách v rámci jedné rodiny a v hlavních rolích se představí Jaroslav Plesl (Úsměvy smutných mužů, Kvarteto), Regina Rázlová (Případy 1. oddělení, Zabil jsem Einsteina, pánové) a Petra Fornayová (Nina). Snímek se nyní nachází ve fázi střihu a postprodukce a předpokládaná premiéra je naplánována na jaro roku 2019.
Mira Fornay
Mira Fornay | Peter Procházka
Ve čtvrtek 8. listopadu bude režisérka Mira Fornay prezentovat svůj třetí celovečerní film na mezinárodním filmovém festivalu v Soluni v rámci sekce Work in progress. Snímek Žáby bez jazyka s mezinárodním názvem Cook F**k Kill vyhrál již ve vývojové fázi cenu za nejlepší projekt v developmentu na MFF v Sofii a též byl jediným reprezentantem ze Střední Evropy na prestižním mezinárodním filmovém trhu Venice Gap-Financing market na festivalu v Benátkách.
Jaroslav Plesl
Žáby bez jazyka - Jaroslav Plesl | CinemArt
Oficiální text distributora: Rodinný příběh jednoho dne Jaroslava K. (Jaroslav Plesl) a jeho nejbližší rodiny. Jaroslav bojuje o svoje děti. Aby je získal od svojí krásné ženy Blanky (Jazmína Cigáneková), musí se vyrovnat nejen se svojí dominantní matkou Dorotou (Regina Rázlová), ale hlavně se musí poprat se svými nejtemnějšími stránkami a démony. Na jeho metaforické cestě, která je strukturovaná jako počítačová hra, bude muset obětovat víc než by kdokoliv z diváků předpokládal.
Velký úspěch česko-slovenského koprodukčního filmu: Můj pes Killer vítězem soutěže v Rotterdamu
Filmy3. 2. 2013
Velký úspěch česko-slovenského koprodukčního filmu: Můj pes Killer vítězem soutěže v Rotterdamu
Režisérka a scenáristka Mira Fornay se narodila v Bratislavě roku 1977. Absolvovala pražskou FAMU a londýnskou NFTS. Debutovala celovečerními Lištičkami (2009), které byly uvedeny na festivalu v Benátkách. Můj pes Killer z roku 2013 vyhrál hlavní soutěž na festivalu v Rotterdamu a byl uváděn na více než osmdesáti zahraničních festivalech.