Kdo je kdo v očekávané pohádce "Čertí brko"?

Kdo je kdo v očekávané pohádce "Čertí brko"?
Čertí brko - z natáčení | Marek Novotný / Punk Film
Čertí brko
Čertí brko
Oficiální text distributora filmu: Příběh Čertího brka nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se zpustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera a získal srdce krásné Markétky.

Jan Cina jako čert Bonifác

Jan Cina
Čertí brko | Punk Film / Marek Novotný
Herec (Lynč, Most!, Pustina), zpěvák, vítěz soutěže Tvoje tvář má známý hlas. „Bonifác je nucen vydat se do světa a naráží tu jako mladý čert na jinakost lidí, s níž si neví rady. A v důsledku toho vzniká spousta událostí, které ale nakonec skončí pohádkovým způsobem,“ přibližuje Cina svou roli.

Judit Bárdos jako Markétka

Judit Pecháček
Judith Bárdos | Punk Film / Marek Novotný
„Kdybych to měla říct jednou větou, tak bych to řekla, jak to režisér Marek Najbrt podal mně: „Hele Judit, je to totálně sympatická holka“. Takže, tak se ji snažím hrát, abych byla totálně sympatická … vlastně takové jednoduché děvče, které hledá lásku a nechce být samo.“

Ondřej Vetchý jako Lucifer

Ondřej Vetchý
Čertí brko | Punk Film / Marek Novotný
„V téhle pohádce se říká, že kdyby peklo neexistovalo a my jsme nepřijímali hříšníky, tak svět, jak ho známe, přestane existovat,“ říká Ondřej Vetchý. „Je to taková analogie, že když se přestaneme držet toho, co opodstatňuje naši existenci na světě, tak jsme tu zbyteční a přestaneme existovat.“

Jan Budař jako Alois Klouzek

Jan Budař
Jan Budař | Punk Film / Marek Novotný
Já jsem Alois Klouzek, krejčí, který si poměrně dlouhou dobu vydělával slušně, má i určitou schopnost vyrobit hezké šaty, ale zároveň tu činnost už dlouho nevykonává, protože trochu zlenivěl a trochu si myslí, že si nezaslouží být chudý. Takže se rozhodl hledat poklad, a zasvětil tomu zbytek života. Protože věří, že tam někde pod těmi kopci poklady jsou a je jenom otázkou času, píle a trpělivosti, než ho najde,“ představuje svou postavu Jan Budař.

Tomáš Jeřábek jako rychtář Křiváček

Judit Pecháček, Tomáš Jeřábek
Čertí brko | Punk Film / Marek Novotný
„Moje postava se jmenuje Křiváček, je to rychtář... Jménem? No to jsme jakoby neurčili, my to tam nepoužíváme. Je to rychtář města Pytlova a je to taková klasická zkorumpovaná, bezskrupulózní postava,“ říká Tomáš Jeřábek.

Jiří Maryško jako Ludvík Tlachal

Čertí brko
Čertí brko | če
„Jsem bubeník a časem takový mluvčí pana Klouzka a pana Křiváčka a pan Křiváček je můj přímý nadřízený a jedinej vlastně… A protože blbě mluvím, tak aspoň bubnuju a co je potřeba, tak vybubnuju… Někdo to vyzvoní, ale já proto, že jsem bubeník, tak vybubnovávám,“ směje se Jiří Maryško.

Marek Daniel jako obyvatel Pytlova

Marek Daniel
Čertí brko | Punk Film / Marek Novotný
Představitel populárního lobbisty Antonína Blaníka ze seriálu Kancelář Blaník nemohl v novém počinu režiséra Marka Najbrta chybět.

Michal Dalecký jako obyvatel Pytlova

Čertí brko
Michal Dalecký | če
Taktéž Blaníkův "poskok" Žížala, tedy vlastně herec Michal Dalecký.

Jana Plodková jako obyvatelka Pytlova

Jana Plodková
Čertí brko | Punk Film / Marek Novotný
Držitelka Českého lva za hlavní roli ve filmu Protektor (režíroval ho opět Marek Najbrt) Jana Plodková má na kontě 25 filmových a seriálových rolí.

Václav Kopta jako pekelník

Václav Kopta
Čertí brko | Punk Film / Marek Novotný
Komediální herec Václav Kopta je v kurzu. Před lety táhl českou verzi Kanclu v režii Milana Šteindlera. Představil se též v roli ředitele vesmírného programu ČR Milana Sumce v sérii Kosmo. Nyní je z něj čert.

Jakub Žáček jako pekelník

Čertí brko
Jakub Žáček | če
Český herec a moderátor Jakub Žáček si získal první větší diváckou pozornost díky tragikomickým Zoufalcům (2009). Tvůrci využili jeho talentu pro mini-série Kosmo, Krmelec U Muflona nebo Hasičárna Telecí.