Premiéry v kinech: Fenomenální Freddie Mercury a Čechoslovák v australské buši

Premiéry v kinech: Fenomenální Freddie Mercury a Čechoslovák v australské buši
Bohemian Rhapsody | 20th Century Fox
BOHEMIAN RHAPSODY (režie: Bryan Singer, Dexter Fletcher)
Filmová pocta zpěvákovi Freddiemu Mercurymu a skupině Queen vznikala se značnými "porodními" bolestmi. Nyní je Bohemian Rhapsody v kinech a vy se můžete vypravit na opojnou hudební odyseu, která trvá téměř dva a čtvrt hodiny. V hlavní roli ikonického zpěváka s předkusem září Rami Malek a tuzemští recenzenti mají jasno; tohle je filmová pocta se vším všudy.
Snímku dávají 84 procent, ale pokud nepatříte k fanouškům Queenů a Mercuryho, měli byste návštěvu kina zvážit. Zajímavé je, že "pozlátková" forma příliš nezaujala zahraniční kritiky, kteří dali Bohemian Rhapsody na webu RottenTomatoes pouhých 58 procent kladných recenzí (průměrná známka činí 6 z 10).

LOUSKÁČEK A ČTYŘI ŘÍŠE (režie: Lasse Hallström, Joe Johnston)
Louskáček a čtyři říše
Disney oživuje další klasiku, tentokrát světoznámý balet Louskáček s podtitulem Čtyři říše. Příběh E.T.A. Hoffmana, který byl v první půlce 19. století průkopníkem mnoha literárních žánrů, dál inspiruje. V příběhu pro celou rodinu se Klára (Mackenzie Foy) vydá do fantastických světů, kde potká vojáka, louskáčka Filipa, myší armádu a další obyvatele čtyř říší. Hvězdně obsazenou rodinnou podívanou režíruje dvojice zkušených tvůrců a dá se počítat, že to i tentokrát Disneymu vyjde.

CLIMAX (režie: Gaspar Noé)
Climax
A teď něco pro otrlé fanoušky ulítlé artové produkce s evropským copyrightem. Pravdou je, že režisér Gaspar Noé již Climaxem nebude rozhodně šokovat tak, jak se mu to povedle před lety třeba díky filmům Zvrácený (2002) nebo LOVE (2015). Oč v Climaxu jde? Třicítka tanečníků a tanečnic finišuje v chatě uprostřed lesů náročný trénink. A po pořádné práci přichází na řadu mejdan. A ne jen tak ledasjaký. Vše odstartuje nenápadná nápoba se sangrií, do níž někdo přimíchal halucinogenní drogu. Co se stane pak? Dozvíte se v kinech.
Recenzenti Climaxu dávají 69 procent.

DILILI V PAŘÍŽI (režie: Michel Ocelot)
Dilili v Paříži
Jaká byla Paříž přelomu 19. a 20. století? To se snaží v animovaném snímku především dětskému divákovi přiblížit režisér Ocelot. Netradiční výprava složená z fotografií reálných míst a animovaných částí může začít. Dle dostupných ohlasů jde pouze o encyklopedicky podaná hesla moderních pařížských dějin. Děti to zahltí informacemi a dospělí při tom budou zívat. Ale rádi bychom se pletli.

THE PERFECT KISS (režie: Martina Adamcová)
Dokonalý polibek
Lucie Vondráčková v kanadské romantické komedii. Při podrobnějším pohledu vychází najevo, že za snímkem pofidérní kvality stojí režisérka a herečka Martina Adamcová, která si pro Vondráčkovou přichystala filmový příběh plný zvratů a zápletek. Nejlepší obrázek si o tom všem uděláte přehráním traileru výše.

FERAL (režie: Jiří Holba)
Feral
Z festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě míří do kinodistribuce dva snímku. Tím prvním je portrét pozoruhodného člověka, československého disidenta a chartisty Karla Soukupa, který našel klid a spokojenost v australské buši coby "feral", tedy člověk - poustevník vyznávající alternativní způsob života. Více si o tématu přečtete zde.

KIBERA: PŘÍBĚH SLUMU (režie: Martin Páv)
Kibera: Příběh slumu
Kibera: Příběh slumu pro změnu pojednává o největší chudinské čtvrti afrického kontinentu. Ta se nachází v keňské Nairobi a dokumentaristé se ve svém filmu zaměřili na místní obyvatele, kteří se rozhodli slum přetvořit v lepší místo. Pro nás Evropany možná trochu šokující, ale i takto se dá vést spokojený život. Jiná možnost často nezbývá...

Seznam všech listopadových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.