V nové pohádce se představí drak hiphoper, skřet Blivajz a kovář Karel Gott

V nové pohádce se představí drak hiphoper, skřet Blivajz a kovář Karel Gott
Když draka bolí hlava (detail plakátu) | Bohemia Motion Pictures
Karel Gott, Kamila Magálová
Když draka bolí hlava
Anotace k filmu: Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník, dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava?
Jakub Jablonský, Zuzana Žáková
Když draka bolí hlava | Bohemia Motion Pictures
Ústředních rolí princezny Adélky a prince Janka se ujali Zuzana Žáková a Jakub Jablonský. Tvůrci filmu Když draka bolí hlava nicméně strhávají pozornost na Karla Gotta, který do pohádky nazpíval dvě skladby, jednu s dcerou Charlottou a druhou se slovenskou hereckou kolegyní Kamilou Magálovu. Karel Gott si ve snímku kromě toho zahraje postavu kováře.

Když draka bolí hlava: Trailer

Když draka bolí hlava
Jak se režiséru Dušanu Rapošovi (Muzzikanti, Fontána pre Zuzanu) s Gottem spolupracovalo? „Karel je absolutní profesionál, který skvěle ovládá i slovenštinu, ne nadarmo vyhrál první ročník Bratislavské lýry se slovenskou písní „Znám rozprávkový dóm“. Rovněž mi do filmu „Cinka panna“ nazpíval slovensky úvodní píseň, takže mu hraní ve slovenštině nečinilo žádné problémy.“
V dalších rolích se v pohádce Když draka bolí hlava představí například Miro Noga coby zlý skřet, Ján Koleník, Zuzana Mauréry nebo Kateřina Brožová.
Miro Noga
Když draka bolí hlava | Bohemia Motion Pictures