Masaryk jako diktátor a slavná kniha, která skoro nevyšla. Čapkovy Hovory s TGM ve filmové upoutávce

Masaryk jako diktátor a slavná kniha, která skoro nevyšla. Čapkovy Hovory s TGM ve filmové upoutávce
Hovory s TGM (Martin Huba) | BontonFilm
Tvůrci filmu představili finální upoutávku Hovorů s TGM, která dává tušit, že by nemuselo jít o pouhé 80 minutové intelektuální "tlachání" dvou významných osobností našich novodobých dějin.

Hovory s TGM: Trailer

Hovory s TGM
Debutující režisér Jakub Červenka (Malý Pán) snímek stylizoval do 20. let minulého století a děj zasadil do prostředí lesoparku kolem zámku v Topolčiankách. Karel Čapek (Jan Budař) Masaryka (Martin Huba) vyhledal s finální verzí Hovorů s TGM, ale prezident s jejich vydáním na popud dcery nesouhlasí. Mezi dvěma muži se rozjíždí zajímavý dialog, kdy na sebe TGM prozradí kromě myšlenek o demokracii celou řadu "pikantností".
Hovory s TGM
Hovory s TGM - Martin Huba | BontonFilm
Z upoutávky je patrné, že se Martin Huba "svého" Masaryka zhostil znamenitě. Jak se to pozná? Zkušený herec rázem mizí a před očima se vám představí první Československý prezident. Vyniká uměreností, dikcí a věrnou podobou. Karel Čapek je o poznání "afektovanější", žoviálnější až rozmarnější a víc v něm vidím Jana Budaře. Kouzlo minimalistickému dramatu dodávají přírodní scenérie a kolorování obrazu.
Hlavně, aby to bylo po celou dobu 80 minut pro diváka únosné. To se prvně dozvíme 18. října v českých kinech, kdy má snímek Hovory s TGM premiéru.
Hovory s TGM
Hovory s TGM