Všechno bude, jen zájem o český film podle všeho ne

Všechno bude, jen zájem o český film podle všeho ne
Všechno bude | CinemArt
5. HOTEL TRANSYLVÁNIE 3: PŘÍŠERÓZNÍ DOVOLENÁ (USA)
Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená
Třetí díl oblíbené animované série se stále drží vysoko a do českých kin již na něj vyrazilo přes čtyři sta tisíc diváků, konkrétně 418. Ti za lístky nechali 60 milionů korun, což dokazuje, jak velký mají animované filmy v českých kinech komerční potenciál. Dokáže toho někdo z domácích tvůrců využít?

4. SPOLU TO DÁME (Německo)
Spolu to dáme
Pokus o německé Nedotknutelné s hrdinou série Fakjů pane učiteli v hlavní roli sice nemá extra oslnivý start, 9 153 diváků za první víkend lze přesto považovat za úspěch. Přeci jen jde o komorní komediální drama, které nemá - na rozdíl od svérázného učitele Zekiho - natolik vděčné téma (a tedy i trailer). Víkendové tržby 1 milion a 391 tisíc korun jsou každopádně stále podstatně výše, než jak v poslední době startuje řada českých novinek.

3. ÚŽASŇÁKOVI 2 (USA)
Úžasňákovi 2: trailer | Disney
Stálice, která milují v kinech po celém světě a odmítá opustit záře reflektorů. V českých kinech už byli sedmý víkend a přesto dokázala rodinka Úžasňákových nalákat 13 416 platících diváků, kteří v pokladnách nechali dalších 1,5 milionů korun. Na Hotel Transylvánie 3 sice stále Úžasňákovi 2 nějakých sto tisíc diváků ztrácí, ale také se hrají o třetinu kratší dobu.

2. SESTRA (USA)
Sestra: trailer | Vertical Entertainment
Animáky jsou jednoznačně drahou položkou a není se proto čemu divit, že těch opravdu velkých moc nevzniká. Horory, to je jiné kafe. Lze je pořídit za minimální náklady a zájem vyvolávají obrovský. Je to i případ Sestry, která stála 22 milionů dolarů a celosvětově má po dvou týdnech 229. Přidávají i čeští fanoušci hororu. O druhém víkendu na film vyrazilo 37 807 diváků, přičemž už z nich celkem jeptiška vystrašila téměř 20 milionů korun.

1. PREDÁTOR: EVOLUCE (USA)
Predátor: Evoluce
Inu, Češi a láska k Hollywoodu osmdesátých let, to jen tak neskončí. A nový Predátor jednoznačně na jinou cílovku ani nemíří (ostatně mu k tomu chybí i nějaké to známější jméno v obsazení). Hodně filmu u českých diváků nepochybně pomohlo jméno režiséra Shanea Blacka, jehož milujeme pro Posledního skauta a naposledy Správné chlapy. Znovu zrozený Predátor si tak bez větších obtíží získal v českých kinech 38 594 diváků a 6,2 milionů korun. V amerických sálech start zas tak oslnivý nebyl, ale zbytek světa by měl Predátora dostat dostatečně vysoko, aby si vysloužil pokračování.
Všechno bude
Všechno bude (2018) | CinemArt
Na konec je třeba se zmínit tuzemské drama slovinského režiséra Olma Omerzua Všechno bude. Minulý víkend se film umístil až 21. s návštěvností 1.028 diváků a tržbami131 tisíc korun. Doufali jsme, že vyslání Všechno bude do boje o Oscarovou sošku nějaký ten zájem vyvolá, ale nestalo se. Film se znovu nedokázal v rámci návštěvnosti probojovat ani do TOP20.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.