Nově v kinech: Podlehnou mladí čeští útěkáři děsivé jeptišce?

Nově v kinech: Podlehnou mladí čeští útěkáři děsivé jeptišce?
Všechno bude | CinemArt
VŠECHNO BUDE (režie: Olmo Omerzu)
Všechno bude
Režisér slovinského původu, který studoval na pražské FAMU, má v kinech třetí celovečerák. Po kritikou ceněných filmech Příliš mladá noc (2012) a Rodinný film (2015) se Olmo Omerzu zaměřil na road-movie s dvojící kluků, kteří hodí školu a starosti za hlavu, ukradnou auto a vyrazí do světa. Po cestě naberou stopařku (Eliška Křenková) a jejich dobrodružství se stočí poněkud jiným směrem. Po čem vlastně baží a co chtějí zažít? Vědí to vůbec?
Jan František Uher
Všechno bude | KVIFF.TV
Všechno bude by se mohl stát zpovědí všech, kteří se nacházejí mezi dětstvím a dospělostí a tak trochu si nevědí rady. Dle dostupných recenzí Omerzu ve své novince ubral plyn a přináší film, který bude místy nudit civilností a obyčejností. Ale i to přece k mladému životu patří. Opět ale ohromuje schopností vést herce (a neherce), což je jeho největší režijní zbraní.
Recenzenti prozatím dávají filmu Všechno bude 67 procent.

SESTRA (režie: Corin Hardy)
Sestra: trailer | Vertical Entertainment
Pamatujete na V zajetí démonů 2 a děsivou řádovou sestru? Nyní má svůj vlastní film (spin-off) v rámci hororového universa Jamese Wanna. Po dvou filmech s Annabel, které sem taktéž spadají, straší Sestra pod režijním dohledem Corina Hardyho (Hvozd). Děj filmu se odehrává v rumunském klášteře, v němž jeptišky ukrývají děsivé tajemství. Jaké? To se dozvíte v kinech.
Na RottenTomatoesSestra prozatím rovných 50 procent kladných recenzí. Annabelle 2 (2017) a V zajetí démonů 2 (2016) na tom byly o poznání lépe.

MCQUEEN (režie: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui)
McQueen
Módní návrháři se rozhodně nerodili se stříbrnou lžičkou v puse. Což dokládá celovečerní dokument McQueen věnující se životu významného návrháře Alexandera McQueena. Co je na snímku pozoruhodné? Nahlédnete do zákulisí díky celé řadě dochovaných videí (autor žil mezi roky 1969-2010), kde byste rozhodně do Brita s vizáží levicového skinheada neřekli, že je autorem extravagantních a šokujících rób, šatů a dalších módních doplňků.
McQueen
McQueen | Aerofilms
Muž, který si vzal před 8 lety život, jde proti představě zšenštilého gay návrháře snídajícího z porcelánu a hlídajícího si svou vizáž. S tímhle chlapíkem byste rádi zašli na fotbal, pivo nebo jen tak na zahradní party. Škoda, že už není mezi námi. Podlehl vlastním démonům, jejichž vliv je ostatně patrný i v jeho svébytném díle.

LÁSKA BEZ HRANIC (režie: Kim Nguyen)
Láska bez hranic
A na závěr jedno drama z Blízkého východu, kde hraje důležitou roli dron-špeh. Mladík, který ho ve filmu Láska bez hranic ovládá, se díky záběrům na dálku seznámí a mladou Ayusou a nespustí její život z očí. Když je mladá žena zaslíbena staršímu muži, jehož nemiluje, začíná opravdové drama.

Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.