Šíleně bohatí Asiati jsou ještě o něco bohatší

Šíleně bohatí Asiati jsou ještě o něco bohatší
Šíleně bohatí Asiati | Warner Bros.
Víkend postrádal silnějšího protivníka a z Šíleně bohatých Asiatů se stala v minulých týdnech senzace, takže nepřekvapí, že film znovu skončil první, tentokrát s 23 miliony. Překvapivá je spíše jeho výdrž, kdy se opravdu extrémně pomalu propadá. Momentálně má film na kontě 110 milionů. Do nejúspěšnější romantické komedie (Moje tlustá řecká svatba s 243 miliony) je to pořád dálka, ale s takovou výdrží by si mohli Šíleně bohati Asiati myslet klidně i na nějakých 200 milionů z US trhu. Pro asijské herce v Hollywoodu (a asijský trh všeobecně) hodně významná věc. Ostatně i na pětce je zástupce a to drama Searching, v němž zoufalý otec John Cho hledá svou dceru.
Snímek má fantastické ohlasy, takže 6 milionů z 1207 kin je spíše zklamáním (rozhodně v porovnání s minulým víkendem, kdy 9 kin stačilo na 360 000 dolarů). Film se ale odehrává jen na ploše počítače, takže už je nejspíš i s tímhle startem v široké distribuci zaplacený. Nemluvě o neustále pracující šeptandě, která by mohla Searching dotlačit až do pozice kultovky.
Jedinou další novinkou v TOP10 je na čtvrtém místě drama Operation Finale o honu na Adolfa Eichmanna, jednoho z hlavních organizátorů holocaustu. Drama s Benem Kingsleym a Oscarem Isaacem si odneslo solidní recenze s tím, že ona dramatická složka až tak úplně nefunguje, ale film rozhodně nedělá žánru ostudu. Žádný velký hit z něj každopádně nekouká - z 1818 kin si odnesl 6 milionů. Stál nicméně jen 24, takže studio extra neprodělá.
O víkendu mimochodem konečně na čínský trh vstoupil poslední díl Mission: Impossible (v US žebříčku třetí se 7 miliony) a odstartoval za 77 milionů, což je nejvíce v rámci série a film má momentálně 647 milionů celosvětově. Na vrcholu se nyní drží Ghost Protocol s 694 miliony a pokud Fallout zaválí v Číně i příští víkend, měla by mít série nového krále. Držíme tvůrcům palce!
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Pátrání
Ben Kingsley