Poradí si "diktátor" správného vkusu s českými ponožkami v sandálech?

Poradí si "diktátor" správného vkusu s českými ponožkami v sandálech?
Stylista | MALL.TV
Stylista
Takhle nějak si své místo na výsluní českého šoubyznysu představuje. Skutečnost je taková, že místo, aby navrhoval vlastní kolekce, oblíká své klienty do ošklivých šatů, které jsou dílem jiných. A přestože všechny postavy a události nového internetového seriálu Stylista jsou smyšlené, není vyloučeno, že realita českého šoubyznysu je tak nějak obdobná.
Osmidílný komediální Stylista je nemilosrdným svědectvím o tom, že dělat módu pro Čechy je nevděčná práce, kterou lze zvládat jen s patřičnou dávkou cynismu a nezdolné víry, že jednou se zadařit musí. Zvlášť když je člověk schopen si připustit, že jeho modely nemusí být dobré, zato musí ladit k ponožkám v sandálech. A v této sebereflexi dosahuje Artur mistrovských kvalit, což potvrzuje i jeho představitel Petr Vaněk (Tobruk, Dítě číslo 44).
„S prostředím, ve kterém se pohybuje, si servítky nebere, a to mě na něm baví. Pro svůj úspěch je schopen udělat cokoli a dopouští se přitom jediné chyby. Vždycky na to jde špatnou cestou,“ charakterizuje svou postavu herec, který si i přes scénářem předepsané nezdary natáčení užil. „Pro mě bylo důležité, že se sešla skvělá parta, protože ta utváří celkový dojem a atmosféru na place, na kterém se pak dobře pracuje. A na Stylistovi byl takhle pohodový každý den.“
Petra Nesvačilová, Michal Kern, Andrej Polák, Petr Vaněk
Stylista - Petr Vaněk, Petra Nesvačilová, Andrej Polák a Michal Kern | MALL.TV
Artur přitom není jediným, komu se i na červeném koberci lepí smůla
na paty. Zdárně mu sekunduje jeho manažer Boho v podání Michala Kerna (Zoufalci). Ten pracuje ve firmě, jejíž obchodní činnost popsal scenárista seriálu Luděk Staněk jako „prodej hadrů, ve kterých kdyby si Mareš sednul do svého ferrari, tak ho okamžitě zatknou, že auto ukradl.“ A jednoduché to nemá ani představitelka hlavní ženské role Petra Nesvačilová (Mars, Zákon Helena). Jako reportérka pořadu o celebritách Dee je odsouzena se do smrti ptát Evy Decastelo, jakého má psa a jakou používá zubní pastu. Velmi záhy však pochopí, že kýženého výsledku lze dosáhnout s minimální snahou a při zachování maximálního stylu. A svého zjištění se hodlá držet. Seriálovou čtveřici doplňuje Olo, nová slovenská krev českého módního průmyslu ztvárněná Andrejem Polákem (Rozkoš, Tobruk).

Stylista: Trailer

Stylista
Pod druhou hranou novinkou MALL.TV je podepsán bývalý šéfredaktor lifestylových médií a scenárista Luděk Staněk, režíroval ji Jakub Machala, loňský vítěz Ceny Anděl v kategorii Videoklip roku (Bára PolákováPo válce), a producentsky zaštítil Milan Kuchynka (Kancelář Blaník). Nová internetová televize uvede Stylistu na podzim letošního roku.