Fanoušci volají po jejich pokračování, ale dosud se nedočkali a nejspíš ani nikdy nedočkají

Fanoušci volají po jejich pokračování, ale dosud se nedočkali a nejspíš ani nikdy nedočkají
Kill Bill | Miramax
Zde jsou filmy, po jejich pokračování fanoušci již léta hladově volají, jejichž přání zatím nebyla vyslyšena a které by jednoznačně stály za risk.

District 9

Film Neilla Blomkampa z roku 2009 stála 30 milionů dolarů a její zisky se filmařům mnohanásobně vrátily. Snímek, který chytře kombinoval horor, sci-fi a akci, vydělal 210 milion dolarů a sklidil ohromný úspěch u fanoušků i kritiky a odnesl si i nominace na Oscary. Co se tedy stalo, že se dodnes fanoušci dvojky nedočkali, ačkoli nejenže po ní stále volají, ale již v roce 2010 ji sliboval sám Neill Bloomkampa a vrátit se chtěl i Sharlto Copley? Inu, jde o čas. Režisér opravdu touží po tom, aby mohl District 9 s pořadovým číslem dvě natočit, ale zatím dostávají v jeho kalendáři přednost jiné projekty.
District 9
District 9 | Palace Pictures

Rošťáci

Rošťáci jsou pro americké publikum filmovou klasikou, která byla natočena v roce 1985. Fanoušci po jejich pokračování baží již řadu let a projekt se prý měl skutečně natáčet s tím, že pro bylo celé herecké obsazení i Steven Spielberg, který jedničku napsal. Jenže studio Warner Bros. bylo proti a odmítlo dát filmu zelenou. Snahy však stále žijí, ještě v roce 2014 chtěl režisér Richard Donner projekt natočit se všemi původními herci, ale u studia stále panuje nezájem. Rošťáků 2 se tak fanoušci nejspíše nikdy nedočkají...
Rošťáci
Rošťáci | Warner Bros.

Stopařův průvodce po Galaxii

Románová předloha k tomuto snímku patří mezi milovníky sci-fi žánru k nejoblíbenějším klasikám vůbec a všichni se proto obávali, jak filmová adaptace dopadne. Kupodivu se celkem povedla (hlavně díky castingu) a fanoušci by rádi viděli dvojku. Navíc i samotný příběh končí tak, že si nechává otevřená vrátka. Problémem je to, že si film z kin celého světa odnesl pouhých 100 milionů, což studiu nestačilo (film stál 50 mega). Druhý Průvodce tak zelenou nedostane, ač by si to herci i režisér Jennings přáli.
fanousci-volaji-po-jejich-pokracovani-ale-dosud-se-nedockali-a-nejspise-ani-nikdy-nedockaji
Stopařův průvodce po Galaxii

Vesmírná tělesa

Parodií vzniklo v Hollywoodu mnoho, ale žádná zřejmě nemá takovou oblibu a fanouškovskou základnu jako Vesmírná tělesa Mela Brookse z roku 1987. Dalo by se říci, že se stala stejně kultovní jako filmy, ze kterých si dělá srandu. Přesto se nikdy nedočkala pokračování, přestože sám Brooks pokračování několikrát sliboval. Proč se tak nestalo? Údajně se filmařům v čele s Brooksem nepodařilo dohodnout. Naděje ale umírá poslední, Brooks se nechal slyšet, že se vznikem zcela nové trilogie Star Wars přišla i skvělá doba na vznik Spaceballs 2. Problémem je, že někteří herci z původního obsazení již zemřeli. Přesto by do toho kultovní režisér rád šel a dostal zpět na palubu i Daphne Zunigu a Ricka Moranise. Dosud se však nic nestalo.
John Candy, Bill Pullman, Daphne Zuniga
Spaceballs

Dredd

První Soudce Dredd z roku 1995 se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli byl propadákem a moc dobře si v kinech nevedl ani reboot Dredd z roku 2012. Vše vypadalo na to, že Dredd je pro film prostě zakletý, pak ale film zamířil na DVD a Blu-ray nosiče a znovu se nadechl: slušně vydělal a u řady diváků získal kultovní status. Fanoušci by proto rádi viděli dvojku. Producent Alex Garland sliboval, že pokračování natočí, pokud snímek vydělá 50 milionů dolarů. Když Dredd nepochodil, uvedl, že natočení televizního seriálu by bylo asi lepším řešením. Karl Urban poté v roce 2016 uvedl, že o seriálu ví, s tvůrci jedná a že projevili zájem Netflix a Amazon. Na začátku roku 2017 byl oznámen vznik seriálu s názvem Judge Dredd: Mega-City One a nyní by měl být hotový scénář k pilotu. Údajně by se prý měl seriál objevit až v roce 2019, pořád se ale neví, zda u toho opravdu Urban bude. A o to jde především.
fanousci-volaji-po-jejich-pokracovani-ale-dosud-se-nedockali-a-nejspise-ani-nikdy-nedockaji-2
Dredd

Tron: Legacy

Tron začal svou historii v roce 1982 a jeho fanoušci čekali až do roku 2010, kdy přišlo pokračování Tron: Legacy. To si v kině nevedlo vůbec zle - vydělalo přes 400 milionů dolarů a přineslo novou generaci fanoušků. Přesto se trojka asi nikdy nenatočí. V roce 2015 ji prý mělo studio Disney v plánu natočit a dalo projektu zelenou, ovšem několik měsíců nato projekt zrušilo, což znechutilo herce ochotné se vrátit a zopakovat si své role. Dnes se hovoří spíše o tom, že Disney plánuje celou sérii rebootovat než natáčet další díl.
TRON: Legacy 3D
Tron: Legacy | Disney

RocknRolla

Tato kriminální komedie patří mezi jedny z nejoblíbenějších britských filmů posledních let. Režisér filmu Guy Ritchie se již před premiérou v roce 2008 nechal slyšet, že plánuje RocknRollu jako filmovou trilogii, což fanoušky nadchlo. Dodnes se ale bohužel žádného pokračování nedočkali. V roce 2011 Ritchie uvedl, že má hotový scénář, ale od té doby je natolik zaměstnán, že se k projektu stále nevrátil a vzhledem k tomu, že právě pro Disneyho natáčení hraného Aladina, nedočkají se fanoušci ještě několik let.
RocknRolla
RocknRolla | Warner Bros.

Kill Bill 2

Mnoho otázek z obou dílů Kill Billa zůstává dodnes neobjasněno a fanoušci by se rádi dozvěděli odpovědi alespoň na některé z nich. Quentin Tarantino v roce 2004 uvedl, že bych chtěl natočit ještě jeden díl a že má vymyšlený i základní nástin příběhu a v roce 2014 měl být Kill Bill 3 dokonce devátým filmem slavného režiséra. Všichni ale víme, že se tak nestalo, místo Kill Billa 3 jsme dostali Nespoutaného Djanga, Osm hrozných a nyní nás čeká novinka Once Upon a Time in Hollywood s Leonardem DiCapriem a Bradem Pittem. Quentin Tarantino se nechal slyšet, že natočí 10 filmů a konec, je tedy možné, že skončí se Star Trek? Nebo že by deseti filmy myslel jen jeho vlastní náměty? Pak by tu moha být naděje, že Kill Bill 3 ještě vzniknout může a jako zakončení kariéry by to mohla být pěkně stylová tečka. :-) Tématu Kill Bill 3 se více věnoval článek našeho kolegy.
Kill Bill 2
Kill Bill 2 | Miramax