„Tlustej pán, kterej dělá, že je miliardář“ vyrazil na Mars. Nová komedie od tvůrců Kanceláře Blaník

„Tlustej pán, kterej dělá, že je miliardář“ vyrazil na Mars. Nová komedie od tvůrců Kanceláře Blaník
Mars | CinemArt
Mars
Mars | CinemArt
Text distributora: Lety na Mars dávno vyšly z módy. Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot, ponechaný kdysi na Marsu svému osudu. Místo náhradních dílů přiletí čeští turisté, kteří se na Marsu chtějí oženit. Ale do vesmíru by neměli létat lidé, kteří nemají vyřešené svoje osobní problémy. Robot přežil pět velkých prachových bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám. Může umělá inteligence žárlit? Když tají polární čepičky, dějí se věci, které by se jindy stát nemohly…
Rukopis scenáristy Kanceláře Blaník Benjamina Tučka se nezapře. Na textu spolupracoval s herečkou a režisérkou Terezou Nvotovou a Mars taktéž režíroval. V hlavních rolích se představí Tomáš Jeřábek, Jiří Havelka, Petra Nesvačilová, Tereza Nvotová nebo Halka Třešňáková z Kanceláře Blaník.

Mars: Finální trailer

Tvůrcům filmu Mars se podařilo v únoru 2015 vyhrát soutěž, kterou od roku 1998 vypisuje nevládní organizace Mars Society, v níž se projekty z celého světa uchází o možnost pobytu na stanici Mars Desert Research Station, kde jsou simulovány podmínky na planetě Mars.
Benjamin Tuček
Benjamin Tuček | Aerofilms
“Natáčení sci-fi komedie proběhlo na malé vědecké základně uprostřed pouště. S herci a malým štábem jsme respektovali zásady kosmického výzkumu: oficiální komunikace probíhala v angličtině, soukromé hovory v češtině. Jednoduché pravidlo inspirovalo filmové dialogy. Vědecká základna, ve které jsme natáčeli i bydleli, poskytla autentické interiéry. Patnáct let nepřetržitého provozu se na stanici výrazně podepsalo. Oprýskaný, zanedbaný vzhled jsme využili pro náš příběh,” dodává režisér Marsu Benjamin Tuček, který svůj nejnovější počin konečně představí ve čtvrtek 5. července na festivalu v Karlových Varech.
Do kinodistribuce Mars zamíří 18. října pod hlavičkou distribuční společnosti CinemArt CZ.
Mars
Mars