Tereza Voříšková: "Na masku medvěda jsem se těšila a její nošení pro mě bylo povznášející."

Tereza Voříšková: "Na masku medvěda jsem se těšila a její nošení pro mě bylo povznášející."
Laputa | Bioscop
Představte svoji postavu emocionální lehce hysterické dcery v této filmové rodince, proč jste na tuto roli kývla? A v čem Vás ohromil scénář Lucie Bokšteflové a Tomáše Pavlíčka?
Myslím, že mojí postavu jste perfektně popsala už v otázce. Na roli jsem kývla, protože mě přesvědčil Tomáš Pavlíček a jeho vize filmu, líbí se mi předchozí práce producentů (například film: Vlk z Královských Vinohrad). Mám velmi ráda scénáře Lucie Bokšteflové, pracovala jsem na jejím scénáři pro film Laputa. Umí napsat neskutečně autentické dialogy a komplexně mám ráda mladé tvůrce, novou generaci filmařů.
Chata na prodej
Chata na prodej | CinemArt
Jak Vy osobně vnímáte fenomén chataření a rodinných akcí na chatě?
Ano, sama mám podobně ulítlou rodinu jako Tomáš Pavlíček. Také jsme všichni nabití emocemi a často se všichni scházíme na chatě. Některé situace jsem si tedy uměla úplně živě představit.
V čem Vám vyhovovala spolupráce s režisérem Tomášem Pavlíčkem?
Líbí se mi, že je pohodář a ví, co chce. Nenechá se rozhodit nikým a ničím.
Jak se Vám „přežívalo“ v minimalistických podmínkách chaty v tak velké rodině a co zde bylo na natáčení nejnáročnější? A nebyla to náhodou maska medvěda?
Na masku medvěda jsem se těšila a její nošení pro mě bylo povznášející. Myslím, že nejlíp hraju se zakrytým obličejem. Jinak v chatě jsme, nepřežívali, naopak zde panovala úžasná atmosféra.
Zavzpomínejte na samotné natáčení snímku s filmovou maminkou Ivanou Chýlkovou, se kterou hrajete již poněkolikáté, a filmovým otcem Davidem Vávrou.
S Davidem je obrovská sranda, a když se točí v lese, skoro vždycky někam zmizí, takže vznikají pauzičky typu: „Hledá se David Vávra“, které jsem si moc užívala a byla mu za ně vděčná, pokud někdo z nás herců nejel ten daný večer na divadelní představení.
Ivanka mi maminku hrála již poněkolikáté, mám jí moc ráda a ráda si s ní povídám, měly jsme po dlouhé době čas se vzájemně užít.
Chata na prodej
Chata na prodej | CinemArt
Máte nějaký vztah k Posázaví, kde se film realizoval?
Moc ne, ale líbila se mi zdejší temná atmosféra v lesích, kterou miluji.
Pokud byste měla diváky v létě pozvat do kina na Chatu na prodej, co byste jim řekla?
Rozhodně, ať přijdou do kina!!!
Co v těchto dnech dalšího připravujete, na co se můžou diváci těšit?
Právě v těchto letních dnech zkouším Amerikánku s Viktorem Taušem a Eliškou Křenkovou. Budeme to hrát od září na Jatkách. Dále točím pokračování Modrých stínů s Janem Hřebejkem a Viktorem Taušem.