Jurský svět způsobil zánik a přitáhl přes 133 tisíc diváků do kin

Jurský svět způsobil zánik a přitáhl přes 133 tisíc diváků do kin
Jurský svět: Zánik říše | CinemArt
5. Deadpool 2 (země vzniku: USA)
Deadpool 2
Z Top 5 pomalu, ale jistě odchází marvelovský Deadpool 2. Tentokrát se sice ještě na horních příčkách drží, ale kdyby se žebříček řídil počtem diváků, musel by vyklidit pozici Patovi a Matovi znovu v akci (2018). Loutkoví popletové měli při tržbách 1,187 milionu korun návštěvnost 8.629 diváků, přičemž Deadpool "pouze" 7.837 platících. Na tržby ale vyhrál, v pokladnách diváci totiž nechali 1,259 milionu korun.
Za necelý měsíc a půl od uvedení má tenhle komiksový antihrdina na kontě téměř 317 tisíc diváků a 50 milionů korun. Z dlouhodobého pohledu ho trumfli pouze Avengers: Infinity War (605 tisíc diváků, 95 milionů korun).

4. Příšerky z vesmíru (Německo, Dánsko, Lucembursko)
Příšerky z vesmíru
O příčku lepší než Deadpool 2 je další animák, koprodukční Příšerky z vesmíru. Při nasazení v 87 kinech na ně přišlo 12.718 diváků, kteří v pokladnách nechali 1,794 milionu korun. Rodinný animák prostě táhne, nehledě na značku a často i kvalitu. "Příšerky" ale z řady ohlasů nevěstí žádnou katastrofu, ale lehký nadprůměr.

3. Jsem božská (USA)
Jsem božská
Amy Schumer je takovým miláčkem-provokatérem. V novince Jsem božská se praští do hlavy a rázem zapomene na to, že má nadváhu a rozjede to na plné pecky. Komediální vztahovka se o premiérovém víkendu promítala v 80 kinech, přišlo na ni 15.856 diváků a tržby činily 2,439 milionu korun. Stačilo to nicméně pouze na třetí místo. Celosvětově má snímek na kontě při rozpočtu 32 milionů dolarů 88 mega. Tak schválně, v jakém úletu se Amy dočkáme příště...

2. Escobar (Španělsko, Bulharsko)
Escobar
Druhou příčku drží minulý vítěz, koprodukční narkobaronská "love story" Escobar. Snímek měl k dispozici 56 kin, přišlo na něj 19.847 platících a tržby činily 3,25 milionu korun. Oproti premiérovému víkendu jde dokonce o vzestup zájmu, který činil 11 procent. V porovnání s trhákem víkendu je nicméně obávaný kolumbijský narkobaron maličkým a dost chudým příbuzným. No, posuďte sami.

1. Jurský svět: Zánik říše (USA)
Jurský svět: Zánik říše (5)
Tři roky po Jurském světě (2015) se vrací oblíbení a obávaní dinosauři, kterým se opět povedlo zvednout i v takzvané okurkové sezóně solidní vlnu zájmu. Jurský svět: Zánik říše se promítal ve 157 kinech, přišlo na něj 133.806 diváků a tržby činily 21,5 milionu korun.
Jurský svět: Zánik říše (5)
Jurský svět: Zánik říše | Universal Pictures
Po nebývale chudých víkendech je to náplast pro kinaře a distributory. Navíc v porovnání s tři roky starým "bratříčkem" získává nový film mnohem víc prostoru, diváků a tržeb. Na Jurský svět totiž před třemi roky vyrazilo o premiérovém víkendu necelých 71 tisíc diváků, tržby lehce přesáhly 11 milionů korun. Což je de facto poloviční cifra. Dinosauři jsou zkrátka vděční. A své o tom ví nejen vyznavači prastaré fauny, ale též rodiče dětí. I když je otázkou, jak starou ratolest na Jurský svět: Zánik říše vzít.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Ve spolupráci s distribuční společností CinemArt CZ, která do kin uvedla vítěze žebříčku, snímek Jurský svět: Zánik říše, pořádáme soutěž o 3 tématické balíčky obsahující batoh, zápisník a dětské tričko s motivem filmu.
dinosauri-si-zase-nasli-cestu-aneb-kdyz-je-drsny-narkobaron-pred-jurskym-svetem-asi-takhle-malicky
Jurský svět: Zánik říše - soutěž o tématické ceny od distribuční společnosti CinemArt CZ. | CinemArt
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci na výhru dosáhnout? Do pondělí 2. července 2018 do 10:00 napište 3 nové komentáře k filmům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "jursky svet2") zašlete váš nick name. 3 vylosovaní obdrží výše uvedené ceny.