Novinářka svádí narkobarona, Hollywood si hraje na "babu" a mimozemšťané touží po masáži

Novinářka svádí narkobarona, Hollywood si hraje na "babu" a mimozemšťané touží po masáži
Máš ji! | Warner Bros.
ESCOBAR (režie: Fernando León de Aranoa)
Escobar
Největší kolumbijský narkobaron Pablo Escobar zamířil do kin. Pravda, mnozí tvrdí, že po fenomenálním seriálu Narcos je to jako přijít s křížkem po funusu, ale nějaký ten trumf celovečerní Escobar v rukou drží. Latinoamerického kruťase, jehož milovali chudí, ztvárnil Javier Bardem (Tahle země není pro starý), novinářku, které podlehl a která o něm podala knižní zprávu, Penélope Cruz (Vicky Cristina Barcelona).
Originální název filmu zní Loving Pablo, což je též titul bestselleru Virginie Vallejoo. I tak je ale ve snímku plno nekompromisního násilí a dalších drsných scén, takže na milostnou romanci můžete zapomenout. Recenzenti prozatím dávají 64 procent. Není to špatné, ale "něco" tomu zkrátka chybí.

MÁŠ JI! (režie: Jeff Tomsic)
Máš ji!
V Hollywoodu si hrají na "babu" a natočili o tom film s Jeremy Rennerem (Příchozí, Wind River) v hlavní roli! Chlápek s kamennou tváří to rozjíždí spolu se čtyřmi dalšími kámoši. Text distributora zní následovně: "Ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven."
Tady se nabízejí pouze dvě varianty - buď bude film Máš ji! úplně špatný, nebo ujetě geniální...

PŘÍŠERKY Z VESMÍRU (r.: Ch. Launstein, W. Launstein, S. McCormack)
Příšerky z vesmíru
Trojice režisérů (tvůrci oscarového kraťasu Balance) stála za evropským animákem, ve kterém si "invaze mimozemské legrace" utahuje z filmů pro dospělé, takže nebudete jako doprovod vašich ratolestí skomírat nad krabicí popcornu a očekávat brzký konec. Mimozemšťané jsou vděčným zdrojem zábavy pro jednoho samotářského chlapce. Jestlipak jim dokáže pomoct sehnat tu nejlepší masážní matraci na světě?

TEHERÁNSKÁ TABU (režie: Ali Soozandeh)
Teheránská tabu
Jak se žije v Íránu? Žádný med to není, jak dokládá režisér Soozandeh v rotoskopicky natočeném snímku, který vznikl v jeho německém exilu. Teheránská tabu se věnují třem ženám žijícím v muslimské zemi a toužícím po tom, co si mohou dovolit na západě. Alláh jim zakázal rockovou hudbu, nemanželský sex, alkohol i drogy. Jenže když máte peníze a moc, je na vás Alláh krátký. Ostatním nicméně hrozí tvrdé tresty.
Nebývale autentický, drsný a poměrně depresivní snímek si prozatím od tuzemských recenzentů vysloužil velmi solidních 74 procent.

JÁ, SIMON (režie: Greg Berlanti)
Já, Simon: trailer | 20th Century Fox
Je mu šestnáct let, má milující a tolerantní rodiče, ale bojí se svému okolí přiznat, že je gay. Romanticko-komediální drama Já, Simon pojednává o teenagerovi (Nick Robinson), který po internetu flirtuje s neznámým spolužákem, korespondence se ale dostane na veřejnost a dvojici hrozí odhalení, když začne Simona vydírat spolužák (Logan Miller) toužící po krásné Abby (Alexandra Shipp). A teď "babo raď".
"Simonovi" prozatím recenzenti dávají 71 procent.

BISTRO RAMEN (režie: Eric Khoo)
Bistro Ramen
Japonská kultura a kulinařina míří do českých kin. Bistro Ramen je minimalistickým dramatem mladého šéfkuchaře, který se vydává na dalekou cestu do Singapuru. Podaří se díky jeho mistrovské kulinařině sbližovat lidi a napravovat křivdy?
Recenzenti prozatím snímku dávají 58 procent.

VĚŽ. JASNÝ DEN. (režie: Jagoda Szelc)
Věž. Jasný den.
A jedno artové drama s hororovými prvky na závěr. Polský snímek Věž. Jasný den. je situováno do jedné obyčejné vesnice, v níž žije matka s dcerou. Když se po letech objeví její sestra (a biologická matka), začnou se ve vesnici dít dost zvláštní věci. Tohle nevěstí nic dobrého.

Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.