Schizofrenik si nezaslouží odsouzení a samotu

Schizofrenik si nezaslouží odsouzení a samotu
Aerosol | facebooková stránka filmu
Aerosol
Mladé pouliční umělkyni postřelí neznámý pachatel nejlepší kamarádku. Rozhodne se ho najít pomocí toho, co umí nejlépe, a tak se po městě začínají objevovat malby, které mají pachatele přilákat až k ní. To, co se stane, když se setkají tváří v tvář, nikdo z nich nečekal.
Napsat scénář není přece nic těžkého, řekla si režisérka Natálie Čuková a půl roku psala Aerosol, ze kterého nakonec vznikla i ročníková práce. Hlavní myšlenkou příběhu byl Street Art a život pouličního umělce. Jako hlubší význam se nicméně vyjevila problematika duševního zdraví.
Produkční tým filmu Aerosol si zvolil téma psychických poruch a schizofrenie a rozhodl se investovat úsilí, čas a finance do realizace studentského snímku. Psychické poruchy nejsou bůhví jak často "propíranou" filmovou látkou. Tým Aerosolu chce snímkem poukázat na to, že pro život člověka je důležité fyzické, ale stejně tak psychické zdraví. Skoncovat navíc chce se zavedeným klišé, že osoby trpící duševní nemocí jsou maniakální šílenci nebezpeční pro okolí "normálních" spoluobčanů.

Aerosol: Upoutávka

Aerosol
Kapesné a úspory tvůrců - studentů film nezaplatí, tudíž filmaři přistoupili k rozjetí crowdfundingové sbírky. Výslednou sumu 50 tisíc korun, o kterou podporovatele žádají, budou v případě úspěchu investovat do pronájmu techniky, zakoupení rekvizit, sprejů na street art nebo na pronájem kinosálu.