Padouch, bezlepková dieta a zjizvená tvář. Bude komiksový bourák Deadpool "chutnat" všem?

Padouch, bezlepková dieta a zjizvená tvář. Bude komiksový bourák Deadpool "chutnat" všem?
Deadpool 2 | CinemArt
DEADPOOL 2 (režie: David Leitch)
Deadpool 2
Dva roky a pár měsíců po veleúspěšné a kladně hodnocené "jedničce" vráží do kin Deadpool s pořadovým číslem 2. Otěže přebral po režiséru Timu Millerovi herec, kaskadér a spoluautor Johna Wicka (2014) David Leitch, přibyla celá řada postav (například záporák Cable v podání Joshe Brolina) a tvůrci usilovně pracovali na tom, aby druhé dobrodružství bylo ještě originálnější a překvapivější než v případě prvního filmu. Vyšlo to?
Deadpool 2
Deadpool 2
Soudě dle známek recenzentů ano. První Deadpool má na kontě 79 procent a aktuální "dvojka" jen o 1 procentní bod méně. Kritici píši, že na své si přijdou diváci obeznámeni s prvním filmem, děj je ucelenější, popkulturní narážky ještě nečekanější a oscarová nominace na nejlepší filmovou píseň na obzoru! Deadpool vás prostě vždycky překvapí. Má nicméně série na to dotáhnout to minimálně k "trojce"? To už je jiná písnička...
Jak dobře znáte herce ze série Deadpool?

HLEDÁ SE PRINCEZNA (režie: Oleh Malamuž)
Hledá se princezna
Na rodiny s dětmi cílí ukrajinská animovaná fantasy pohádka Hledá se princezna. Příběh se odehrává v době rytířů, princezen a zlých čarodějů a vypráví o kočovném herci Ruslanovi, krásné královské dceři Mile a čaroději, který jejich lásce nepřeje. Dokáže Ruslan svou odvahou, že opravdová láska je silnější než čáry a temná magie?

BOHU ŽEL (režie: Saša Dlouhý)
Bohu žel
Dokumentarista Saša Dlouhý do kin uvádí po časosběrné Trafačce (2011) a česko-čínsky zaměřeném filmu Je nám spolu dobře (2014) svůj třetí celovečerní snímek. Bohu žel se věnuje tématu migrace, což Dlouhý ilustruje na příkladu několika cizinců usilujících o české občanství. Režisér předkládá portrét vzdělaných intelektuálů s rodinami, kteří mají na území ČR zaměstnání a nejsou tudíž "modelovými" migranty, o nichž se píše v médiích. Recenzenti snímku jsou prozatím na rozpacích a dávají 34 procent.

ZIMNÍ BRATŘI (režie: Hlynur Palmason)
Zimní bratři
Máte rádi artovky? A je vám blízká severská kinematografie? Pak byste si mohli oblíbit drama Zimní bratři. Oč jde v nejnovějším filmovém přírůstku? O těžbu na "konci světa", dvojici bratrů (Elliott Crosset Hove, Simon Sears) a náhlé vzplanutí vášní k jedné dívce (Victoria Carmen Sonne), které nenechá kámen na kameni. Recenzenti prozatím dávají 50 procent.

LEKCE (režie: Laurent Cantet)
Lekce
Výrazné emoce provázejí též poslední titul kinopremiér. Francouzská Lekce sleduje skupinu talentovaných spisovatelů, kteří vyrážejí na "soustředění" se známou spisovatelkou (Marina Foïs). Ta si během semináře všimne, že jeden mladík z kurzů vybočuje. Antoineův (Matthieu Lucci) pohled na svět a tvorbu vyvádí jeho vrstevníky z míry. Spisovatelku nicméně jeho osobnost přitahuje i odpozuje zároveň.

Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.