„Otec je senilní, matka chatu nenávidí.“ Hvězdní herci, silné emoce a nemovitost

„Otec je senilní, matka chatu nenávidí.“ Hvězdní herci, silné emoce a nemovitost
Chata na prodej (Ivana Chýlková, David Vávra) | CinemArt
Producenti filmu Chata na prodej, který vstoupí do českých kin 26. července roku 2018, vzkazují divákům: „Chata na prodej je rodinná komedie z chatařského prostředí s hvězdným hereckým obsazením. Vlastní zážitky, z nichž jsme při tvorbě scénáře vycházeli, pak jednotliví herci obohatili o vlastní pohled a rodinné zkušenosti. Vznikl tak tvar, který je nejen zábavný, ale současně i velmi živý a upřímný. Humor se prolíná s nostalgií, k níž podzimní krajina a zvuk songů ze staré sbírky gramofonových desek vybízí. V druhém plánu se však divák doví leccos o vztazích a situacích, ve kterých se sám denně ocitá.

Chata na prodej: Trailer

Režisérem, producentem a jedním ze scenáristů snímku je Tomáš Pavlíček, který před lety zaujal svou absurdní komedií Parádně pokecal (2014). Na svém přístupu nic nemění ani u svého druhého celovečerního filmu.
Tomáš Pavlíček
Tomáš Pavlíček
„Občas se víkend strávený s rodinou může snadno proměnit v dobrodružství či absurdní drama, což tuší asi každý z nás. S výjimkou malých dětí jsou v rodině, jejíž patálie film sleduje, zastoupeny snad všechny věkové generace se svými specifickými radostmi i problémy. Proto si myslím, že film vychází vstříc poměrně široké divácké skupině. Zvlášť proto, že ony radosti i problémy film nazírá s humorem.“ Kromě klasické kinodistribuce tvůrci počítají též s projekcí filmu v Posázaví, kde se natáčelo. V úvahu připadají i letní kina, kde by se absurdní chatařská komedie taktéž dobře vyjímala.
Chata na prodej
Chata na prodej - Ivana Chýlková | CinemArt
Anotace k filmu: Rodiče prodávají starou rodinnou chatu, pro kterou už nemají využití. Před předáním novému majiteli se však matka (Ivana Chýlková) zarazí, co by to byli za rodinu, kdyby na chatě neuspořádali poslední pořádnou rodinnou slezinu? Zbytek rodiny neprojevuje přílišné nadšení, rodinná setkání bývají vždy dost náročná. Děda (Jan Kačer) už je duchem spíše nepřítomen, otec (David Vávra) rodinné akce odmítá, syn (Jan Strejcovský) je věčně přiopilý a ironicky glosuje svět kolem sebe. Jediná babička (Jana Synková) má opravdový zájem o rodinu, ale pokládá všem až příliš upřímné dotazy. Představa rodinné idyly rychle skončí. Opravdové dobrodružství začne těsně nad ránem, když rodina zjistí, že se kamsi vytratil dědeček...
Chata na prodej
Chata na prodej | CinemArt