Nejlepší seriály, pot, slzy, krev a David Lynch. Padne v Brně netradiční rekord?

Nejlepší seriály, pot, slzy, krev a David Lynch. Padne v Brně netradiční rekord?
Režisér a umělec David Lynch | Serial Killer
Ve středoevropském prostoru ojedinělá přehlídka Serial Killer zahájí 2. května exkluzivní premiérovou projekcí prvních dvou dílů očekávaného českého seriálu Most. Scenárista Petr Kolečko a režisér Jan Prušinovský, tvůrci Okresního přeboru a Trpaslíka, se tentokrát pustili do satirické zpovědi o svérázném severočeském městě.
Jan Prušinovský
Jan Prušinovský | BontonFilm
Závěrečný stand-up večer festivalu Serial Killer na téma televize se odehraje 5. května v Divadle Bolka Polívky. Zde budou uděleny i obě festivalové ceny za nejlepší televizní a online seriál ve střední a východní Evropě za aktivní účasti Milana Markoviče, Lukáše Pavláska, Luďka Staňka, Miloše Čermáka a dalších hostů.

Banka: Trailer

Banka
Událostmi nabitý program festivalu nabídne břitké satiry, akční thrillery, osobité variace na kriminálky i komplexní autorská dramata; včetně novinek z Netflixu, HBO, České televize nebo Stream.cz. Pouze v Brně bude k vidění desetidílné drama Banka, neobyčejný estonský pohled pod lesk i bídu devadesátých let.
Království
Království | Nederlandse Omroepstichting
Festival primárně uvádí žhavé novinky a premiérové tituly z loňského roku, ale vedle toho se chce každoročně komplexněji zaměřit na jednu zemi. Pilotní ročník festivalu cílí na Dánsko, takže je připravena kultovní klasika – seriál Království Larse von Triera nebo bravurní, cenami ověnčené rodinné drama Dědictví
Většinu titulů festival představí dvěma epizodami, ale na své si přijdou také vyznavači takzvaného bingewatchingu. Vedle maratonu Trierova Království je čeká kompletní dánská minisérie Muži z Blekingegade a absurdní americký hit Soudruh detektiv.
David Lynch
David Lynch | 73rd Venice International Film Festival
Ve hře je i pokus o unikátní rekord: nejdelší řetězové zírání na portrét Davida Lynche! V luxusním apartmánu brněnského hotelu Grandezza budou významní hosté a akreditovaní návštěvníci festivalu sériově zírat na portrét amerického režiséra Davida Lynche na televizní obrazovce. Součástí rekordu je i natáčení krátkého filmu o vztahu Čechů k tomuto umělci v režii oceňovaného režiséra Dužana Duonga (Bo Hai) a v produkci Matěje Chlupáčka (Polednice).
nejlepsi-serialy-pot-slzy-krev-a-david-lynch-padne-v-brne-netradicni-rekord-1
Zakladatelka festivalu "Serial Killer" Kamila Zlatušková | Serial Killer
Industry Days přinesou těm, které zajímá budoucnost televizní tvorbu, řadu informací a podnětů. Industry Days od 3. do 5. května přivítají návštěvníky ze Skandinávie i střední Evropy; studující, profesionály i decision-makers na důležitých postech evropských institucí. Hned několik panelů je určeno široké veřejnosti, například hned 3. května panel s Aňou Geislerovou a Mayou Kvetny. V diskuzi moderované novinářkou Veronikou Bednářovou budou reflektovat své profese herečky a castingové režisérky, srovnají přístupy k nim u nás a v zahraničí a otevřou otázku obsazování českých herců v zahraničních seriálech.
nejlepsi-serialy-pot-slzy-krev-a-david-lynch-padne-v-brne-netradicni-rekord
Hra s dvojsmyslem v názvu a první přehlídka svého druhu ve střední Evropě. To je Serial Killer. | Serial Killer