„Velký“ návrat počítačové hvězdy se nekoná. Vilhelmová s Balzerovou převezly Laru Croft

„Velký“ návrat počítačové hvězdy se nekoná. Vilhelmová s Balzerovou převezly Laru Croft
Tomb Raider / Alicia Vikander |
5. RUDÁ VOLAVKA (země vzniku: USA)
Rudá volavka: trailer | 20th Century Fox
Pětici divácky nejnavštěvovanějších uzavírá špionážní Rudá volavka s Jennifer Lawrence v roli prostitutky na vysoké noze. Snímek v českých kinech běží třetí víkend, promítal se v 36 sálech a přišlo na něj 13.091 diváků. Tržby činily 2,090 milionu korun. Nechybělo mnoho a klofla by ruská agentka černého pantera...

4. BLACK PANTHER (USA)
Black Panther: trailer | Falcon
Nejnovější marvelovka se v tuzemských kinech promítala pátý víkend. K dispozici měla 40 sálů, do nichž se na origin superhrdiny vydalo 13.586 platících, kteří za lístky utratili 2,13 milionu korun. Celkem má Black Panther v rámci tuzemské návštěvnosti na kontě přes 251 tisíc diváků. Tržby přesáhly 40 milionů korun. O dost působivější jsou tržby ze světa; celkově má totiž panter na kontě 1 miliardu 182 milionů dolarů! Z toho 605 mega ze severoamerických kin.

3. CESTA ZA KRÁLEM TROLLŮ (Norsko)
Cesta za králem trollů
V přehledu tuzemské návštěvnosti a tržeb překvapila norská pohádka, která se částečně natáčela i v České republice. Severská mystika a trollové přitáhli do 119 kin 17.198 diváků, kteří za vstupenky utratili 2,298 milionu korun.

2. TOMB RAIDER (USA)
Tomb Raider
S druhou příčkou se musela spokojit Alicia Vikander aka Lara Croft v novém Tomb Raiderovi. 110 kin přitáhlo pozornost 32.028 diváků. Tržby činily 4,90 milionu korun. Herečka Vikander vyšší zájem nezařídila. Odradily od návštěvy nepříliš povzbudivé recenze? Nebo prostý fakt, že Tomb Raider už prostě není in a současných tuzemským videoherním pařanům nic neříká? Toť otázka. V rámci severoamerických tržeb totiž nový Tomb Raider zaznamenal 6. nejúspěšnější otvírák v rámci videoherních adaptací. Oproti původní Laře Croft s Angelinou Jolie (otvírála za 47,7 milionů dolarů) je nicméně i tak na polovičních číslech (23,5 mega).

1. TÁTOVA VOLHA (Česká republika)
Tátova volha
Žebříček tržeb a návštěvnosti Top 20 UFD ovládla stejně jako minule roadmovie Tátova volha. Režisér Jiří Vejdělek (Účastníci zájezdu, Ženy v pokušení) se po komerčně slabších rocích vrací na výsluní. O druhém víkendu se na cestu Elišky Balzerové a Tatiany Vilhelmové vydalo do 98 kin 44.155 diváků. Tržby činily 6,80 milionu korun. Oproti prvnímu víkendu zájem opadl o 43 procent. Za necelé dva týdny od premiéry má Tátova volha na kontě přes 157 tisíc diváků a 23 milionů korun.
Tlumočník
Jiří Menzel ve filmu Tlumočník | Bioscop
Jak si vedly další premiérové filmy? Horor Oni 2: Noční kořist (2018) skončil osmý s návštěvností 7.301 diváků a tržbami 1 milion korun. Až šestnáctý skončil Tlumočník (2018), roadmovie s Jiřím Menzelem v roli Slováka pátrajícího po vrazích svých rodičů. Na snímek vyrazilo do 85 kin pouhých 3.072 diváků, kteří za lístky utratili 403 tisíc korun.
V předpremiérovém uvedení do kin navíc zavítal Králíček Petr (2018). A nevedl si vůbec špatně. Skončil šestý s návštěvností 8.785 diváků a tržbami 1,375 milionu korun.

Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.