To se musí zapít! Tátova volha to na plné čáře nandala Black Pantherovi

To se musí zapít! Tátova volha to na plné čáře nandala Black Pantherovi
Tátova volha / Tatiana Vilhelmová a Eliška Balzerová | Forum Film
5. COCO (země vzniku: USA)
Coco
Začneme ale jako obvykle od páté příčky. Oblíbený, velmi dobře hodnocený a dvěma Oscary ověnčený animák z mexické říše mrtvých se mezi nejúspěšnějšími tituly drží téměř 2 měsíce! Do 53 kin přišlo na tenhle dojemný muzikál 9.200 diváků, kteří v pokladnách nechali 1,297 milionu korun. Coco ale mělo namále, v rámci návštěvnosti snímek pokořila nová Včelka Mája: Medové hry (10.159 diváků a 1,28 milionu korun). Jelikož se však upřednostňují tržby, musela se prapodivná reinkarnace seriálové klasiky spokojit s šestou  příčkou.

4. WINCHESTER: SÍDLO DÉMONŮ (USA, Austrálie)
Winchester: Sídlo démonů
Hororový žánr na diváky prostě platí za každých okolností. Atmosférický Winchester těží z angažmá oscarové herečky a zajímavého prostředí. U recenzentů už to takové terno nebylo, diváci nicméně Helen Mirren a spol. vynesli na čtvrtou příčku. V rámci 48 kin na film vyrazilo 9.436 platících, kteří v pokladnách nechali 1,455 milionu korun.

3. RUDÁ VOLAVKA (USA)
Rudá volavka: trailer | 20th Century Fox
V rámci možností táhla též Jennifer Lawrence v roli špiónské luxusní prostitutky v titulu Rudá volavka. O minulém-premiérovém víkendu z toho bylo "stříbro", teď musí stačit oscarové herečce bronz. Návštěvnost činila 15.622 diváků, tržby dosáhly 2,514 milionu korun.

2. BLACK PANTHER (USA)
Black Panther: trailer | Falcon
Napočtvrté už to miliardovému Black Pantherovi na prvenství nestačilo. Marvelovka z Afriky měla k dispozici skromných 47 sálů a přišlo na ni 17.937 diváků, kteří za lístky utratili 2,87 milionu korun. Jde o pokles o 32 procent, za necelý měsíc má "Panther" v rámci tuzemské návštěvnosti na kontě 231.096 platících a 37 milionů korun.

1. TÁTOVA VOLHA (Česká republika)
Tátova volha
Velmi solidní čísla se podařila "zajet" hrdinkám nového filmu Jiřího Vejdělka. Když měl tenhle autor s čichem na zájem diváků před čtyřmi roky v kinech Něžné vlny (2014), obsadil sice první příčku, ale čísla to nebyla bůhví jaká. S Tátovou volhou se spolu s distributorem zjevně trefili do lepší doby (Něžné vlny šly do kin jen pár týdnů po Vánocích) a na statistice za premiérový víkend je to znát. Tátova volha ujela všem soupeřům se solidním náskokem. Pravda, k dispozici měla 156 (!!!) kin. Přišlo do nich 82.921 diváků a tržby činily 12 milionů korun. Ať si milé dámy a páni úspěch užívají. Za týden je na prvním místě zcela jistě vystřídá Tomb Raider (2018) s Alicií Vikander.
Přání smrti
Přání smrti | Forum Film
Z dalších čtvrtečních premiér se na žebříčku Top 20 Unie filmových distributorů umístil už pouze mstitel Bruce Willis v remaku Přání smrti (2018) na 7. místě. Do 69 kin vyrazilo na jeho nekompromisní krvavé řádění 8.218 diváků, kteří za lístky zaplatili 1,274 milionu korun.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Ve spolupráci s distribuční společností Bontonfilm, která do kin uvedla čtvrtý nejúspěšnější titul, atmosférický horor Winchester: Sídlo démonů, pořádáme soutěž o 5 tématických balíčků se zajímavými cenami. 5 z vás se může těšit na mikinu a hrnek s logem filmu.
to-se-musi-zapit-tatova-volha-to-na-plne-care-nandala-black-pantherovi
Winchester: Sídlo démonů - soutěž o tématické ceny od distribuční společnosti Bontonfilm.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci na výhru dosáhnout? Do pondělí 19. března 2018 do 12:00 napište 3 nové komentáře k filmům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "winchester") zašlete váš nick name. 5 vylosovaných obdrží výše uvedené ceny.