Ovlivní výsledky Českého lva 2018 již udělené ceny z přímých přenosů?

Ovlivní výsledky Českého lva 2018 již udělené ceny z přímých přenosů?
Český lev v dobách největší slávy. Zdeněk Troška přebírá diváckého Českého lva za nejúspěšnější film roku 2000. Byla to Princezna ze mlejna 2. Tato kategorie už neexistuje, naopak přibyly různé televizní kategorie. | Beltfilm
Pojďme se přehledně podívat na jednotlivé výsledky za loňský rok 2017. Na kolik jsou a budou výsledky rozdílné? Hlavní cenu Trilobit získal dokument Mečiar, bodovala i Bába z ledu díky výkonům Zuzany Kronerové a Pavla Nového. Kompletní výsledky potom najdete v níže uvedeném článku:
Filmové ceny Trilobit 2018 aneb Fosílií na Mečiara a citrónem na moderátora Soukupa
Festivaly a ceny15. 1. 2018
Filmové ceny Trilobit 2018 aneb Fosílií na Mečiara a citrónem na moderátora Soukupa
Sdružení FITES (Český filmový a televizní svaz) tedy ceny už udělil. V předávání cen pokračovali čeští novináři pod názvem Ceny české filmové kritiky. Vyhrála Špína v režii Terezy Nvotové. Více se dozvíte v přehledném článku:
Znásilnění, bídná práce a složité mezigenerační vztahy. Ceny české filmové kritiky 2017 upozornily na citlivá témata
Festivaly a ceny28. 1. 2018
Znásilnění, bídná práce a složité mezigenerační vztahy. Ceny české filmové kritiky 2017 upozornily na citlivá témata
A jaké by byly výsledky, kdybychom vzali jen průměrné hodnocení kritiků za celý rok 2017?
Pátá loď
Pátá loď | Denisa Buranová
Ceny se rozdávají, ale otázka je, z jakého výběru. Nejlepší český film podle diváků získal 66% a desátý už jen 55%! Pokud bychom to srovnali se zahraničními filmy, které byly uvedeny v čekých kinech, pak je rozdíl vskutku propastný. Diváci dali nejlepšímu zahraničnímu filmu Thor: Ragnarok 85% a desátý Velký dar má pořád o 14% více než nejlepší český film. Tedy 80%!. Něco je divného ve státě Českém. Moc nám český film doma v posledních letech nefunguje. Peníze, nápady? Možná oboje.
Vždyť srozumitelně řečeno, nejlepší český film skončil na 94.místě za rok 2017 a to v porovnání se zahraničními filmy, které byly uvedeny v českých kinech! A to už je na zamyšlení, kam kráčí český film. Přehledné výsledky všech nejlepších filmů za rok 2017 pak najdte zde
 
Nejlepší české filmy roku 2017 podle hodnocení kritiků
Po strništi bos
Po strništi bos | Bioscop
Pojďme se ale podívat na nejlepší české filmy podle uživatelů kinobox.cz za rok 2017:
 
ovlivni-vysledky-ceskeho-lva-2018-jiz-udelene-ceny-z-primych-prenosu
Nový zkrocený Český lev, na cirkusovém podstavci, možná někde čeká v šapitó na další ránu bičem, nebo na případnou úspěšnou dresuru. Každopádně nějakou vzpruhu by český film už potřeboval. A my držíme palce, aby se dařilo. Ať žije český film! Lépe!