Proč mají mladí Američané méně sexu? Ukažme si na Netflix!

Proč mají mladí Američané méně sexu? Ukažme si na Netflix!
Problémy Netflixu nekončí - společnost "vyrazila" dalšího herce, tentokrát kvůli obvinění ze znásilnění
Seriály6. 12. 2017
Problémy Netflixu nekončí - společnost "vyrazila" dalšího herce, tentokrát kvůli obvinění ze znásilnění
Začneme čísly: psycholog Jean Twenge se svým týmem došli k závěru, že v dnešní době mají lidé 9x méně sexu než v devadesátých letech. Narůstá i počet lidí, kteří nemají sex vůbec. V letech 2002 až 2004 se k nulové sexuální aktivitě hlásilo 12% dotázaných, v letech 2014 až 2016 to již bylo 18%. Dokonce i teenageři si pohoršili a to už je co říct. Pravděpodobně vás nepřekvapí, že za tím stojí řada moderních faktorů jako fixace na mobilní telefony (a internet vůbec), online randění namísto toho skutečného, kauza #metoo, dostupnost porna a také příliš úzké nohavice, které opticky vyvolávají pocit, že mají muži místo dvou nohou jen jednu (ok, ten poslední bod jsem si přidal sám). Faktem je, že sexuální aktivita lidstva upadá. A svůj podíl má i Netflix.
Konkrétně prý sehrává velkou roli u středoškoláků, jejichž ochota vyrazit na rande výrazně poklesla, přičemž je to dáno tím, že přestal platit Netflix and chill. U nás tohle slangové spojení neznáme, Wikipedie ho vysvětluje jako "pozvánku ke sledování Netflixu společně, případně jako záminku k sexu" (ať už mezi partnery nebo sex na jednu noc. No a podle všeho už tak nějak vypadlo "chill" a mladí Američané si nyní vystačí se samotným Netflixem.
Americká streamovací služba Netflix nabízí tisíce filmů a seriálů ve 190 zemích světa, přičemž celosvětově má přes sto milionů předplatitelů. I v našem malém rybníčku Netflix máme, i když zatím se slabou jazykovou podporu (cca pouhých sto titulů z nabídky má české titulky nebo dabing).
Tak co vy na to, netflixáci, máte to stejně? Klidně se podělte v diskuzi :) Pokud ano, níže přikládáme "herní plánek" pro inspiraci a nápravu.
proc-maji-mladi-americane-mene-sexu-muze-za-to-netflix