Vojtěch Dyk v roli svůdníka. Oslnil v Dívce za zrcadlem vlastní ženu?

Vojtěch Dyk v roli svůdníka. Oslnil v Dívce za zrcadlem vlastní ženu?
Dívka za zrcadlem / Vojtěch Dyk (foto: David Raub) | Miroslav Kučera / Česká televize
Vojtěch Dyk
Dívka za zrcadlem - Vojtěch Dyk | David Raub / Česká televize
Dívka za zrcadlem diváky informuje o minulosti, životě před revolucí a o špionážní činnosti. Jak jste se na tu roli připravoval?
Získával jsem informace z literatury a dalším velkým zdrojem byla sama Andrea Sedláčková. To je opravdu studnice všech informací a nejen těch špionážních.
Velkým tématem filmu je milostný trojúhelník. Čím vaše postava učaruje Renatě (Tatiana Vilhelmová), která má dítě s Ivanem (Oldřich Kaiser)?
No tak se na mě podívejte. Charisma, skvělá postava, humor. To všechno se velmi nenásilně přesunulo i do role Ondřeje.

Dívka za zrcadlem: Upoutávka

Série příběhů Renaty Soukopové poměrně do velké míry vychází ze životních zkušeností režisérky Andrey Sedláčkové. Je to pro vás coby
herce díky tomu složitější?

Složitější to není. Je to prostě role, ke které nějak přistoupíte. Spíš bych řekl, že to bylo zodpovědnější. Já říkám: "Žijící autor, smrt interpreta." To platí i v hudbě. Přece jen jsem jí to taky nechtěl zkazit. Navíc, některé scény jsou velmi osobního rázu.
Jak byste popsal práci s režisérkou Sedláčkovou?
Víte, s Andreou se spolupracuje samo. Ona má tah na bránu jako chlap, ale přitom ženskou empatii, takže potřebuje, aby nejen ona, ale i lidé kolem ní se cítili komfortně a v pohodě. Takže práce s ní je v prvé řadě zábavná a svobodná.
Andrea Sedláčková, Vojtěch Dyk
Dívka za zrcadlem - režisérka a scenáristka Andrea Sedláčková a Vojtěch Dyk | Miroslav Kučera / Česká televize