Tlumočník otevírá bolavé rány a ptá se: "Trpí víc potomek zavražděných Židů, nebo syn esesmana?"

Tlumočník otevírá bolavé rány a ptá se: "Trpí víc potomek zavražděných Židů, nebo syn esesmana?"
Tlumočník |

Tlumočník: Trailer

Tlumočník
Distributor snímku Tlumočník (režie Martin Šulík) představuje nový trailer a organizátoři festivalu Berlinale přinesli informaci, že Jiří Menzel na festivalu nejen oslaví životní jubileum, ale též převezme cenu Berlinale Camera. Ta se uděluje od roku 1986 a jejími laureáty jsou například režiséři Clint Eastwood, Sydney Pollack, Jodie Foster nebo herec Daniel Day-Lewis. Velmi dobrá společnost.
Tlumočník
Tlumočník - Jiří Menzel a Peter Simonischek | Bioscop
Tlumočník bude na Berlinale uveden v sekci Berlinale Special 23. února 2018, v den 80. narozenin Jiřího Menzela. Vedle Menzela v titulní úloze asketického tlumočníka Aliho si rakouského učitele, bonvivána se slabostí pro ženy a alkohol, zahrál přední rakouský herec Peter Simonischek, držitel ceny Felix pro nejlepšího evropského herce roku 2016 v tragikomedii Toni Erdmann, snímku nominovaném na Oscara pro nejlepší zahraniční film. Do českých kin Tlumočník vstoupí 15. března 2018. Práva na Tlumočníka již byla prodána do zemí Beneluxu, Řecka nebo Číny.
Po filmech jako Tady to musí být (režie Paolo Sorrentino) nebo Vzpomeň si (režie Atom Egoyan) jde v případě Tlumočníka o další snímek, který v rámci žánru roadmovie upomíná na palčivé téma holocaustu a rodinné paměti. Mnozí potomci účastníků holocaustu totiž upozorňují na to, že hrůzné zážitky z koncentračních táborů se stávají součástí genetické paměti a mohou kvůli nim trpět například vnoučata přímých účastníků genocidy.