V Hollywoodu mají nový skandál - bílé herce natřeli na place Aladina na hnědo

V Hollywoodu mají nový skandál - bílé herce natřeli na place Aladina na hnědo
Aladin (1992)
Tentokrát se o pozdvižení postarali autoři nového hraného Aladina, jehož právě natáčí Guy Ritchie (Sherlock Holmes, Král Artuš: Legenda o meči).
Podle britského listu The Sunday Times na filmu pracuje cca 500 komparsistů, kaskadérů a dalších lidí, kteří budou nějak na plátně vidět (ale nemají mluvené role). Nějakých 400 rolí obsadili herci indického, afrického, středozemního, blízkovýchodního nebo asijského původu. Co udělali filmaři s tou zbylou stovkou komparzu, která "je bílá"? Nalíčili ji tmavým make-upem...
... nevím, kdo s tím nápadem přišel, ale všem muselo být od začátku jasné, že jakmile tohle praskne, půjde o mediální katastrofu. Zástupci studia se snaží situaci krotit a tvrdí, že sice skutečně na nějaké to "ztmavení" došlo, ale mělo být jít jen o několik osob, kdy bylo třeba najmout specialisty (například krotitele divoké zvěře nebo kaskadéry). I kdyby opravdu šlo o pár bělošských herců, přesto jde o poměrně nešťastné řešení, jak vyplnit mezery na place. V Americe umí být na něco podobného hodně citliví už proto, že v počátcích Hollywoodu se běžně stávalo, že běloši hráli namaskovaní černošské role.
Aladin s Willem Smithem by měl vstoupit do českých kin 25. května 2019.
v-hollywoodu-maji-novy-skandal-bile-herce-natreli-na-place-aladina-na-hnedo
Will Smith poslal pozdrav z natáčení Aladina