Hollywoodské krasavice rozpoutají s Troškovými čerty velkou filmovou hru

Hollywoodské krasavice rozpoutají s Troškovými čerty velkou filmovou hru
Čertoviny / Velká hra
KOLO ZÁZRAKŮ(režie: Woody Allen)
Kolo zázraků
Je mu 82 let, doma má 4 Oscary a stále se drží tvůrčí mantry "co rok, to film". Woody Allen se po retru Café Society (2016) se svou hrdinkou (Kate Winslet) vydává na magický Coney Island do New Yorku 50. let minulého století, který zalidňuje zajímavými postavičkami (kromě Winslet se zde představí v roli jejího manžela kolotočář Jim Belushi, plavčík Justin Timberlake - který celým příběhem provází - nebo Belushiho filmová dcera Juno Temple).
Kolo zázraků je další typickou Allenovou vztahovkou s působivými retro kulisami, kriminálními prvky a výraznými herci. Tuzemští recenzenti prozatím dávají 62 procent.

ČERTOVINY (režie: Zdeněk Troška)
Jen pár dnů po Vánocích přichází za českými diváky Zdeněk Troška se svou novou čertovskou pohádkou. Čertoviny svým příběhem odkazují na legendární S čerty nejsou žerty (1985) a vyprávějí o nešikovné dvojici Popelák a Uhelák, která je za trest vyslána do světa, aby do měsíce přivedla dvě hříšné duše. Vrátí se do pekla s pořízenou, nebo se jim na světě zalíbí? Hlavní čertovskou dvojici ztvárnili Jakub Prachař (Vyšehrad, Padesátka) a Dominick Benedikt.

INSIDIOUS: POSLEDNÍ KLÍČ (režie: Adam Robitel)
Insidious: Poslední klíč: trailer | Sony
Série Insidious, za níž stojí mimořádně aktivní hororový hračička James Wan (série Saw, V zajetí démonů a podobně), představuje čtvrtý díl skládačky. Novinka Insidious: Poslední klíč je po třetím dílu hned druhým prequelem k původní dvojici filmů. Opět se setkáme s jasnovidkou Elise Rainierové (Lin Shaye), která vyrazí do Nového Mexika, kde půjde o hodně osobní záležitost, Elise bude úřadovat na místě, kde se svými rodiči trávila dětství.
Režíruje Adam Robitel (Šílenství Debory Logan), ale dle dosavadních recenzí se mu prokletí třetího filmu prolomit nepodařilo. Server RottenTomatoes prozatím registruje pouhých 24 procent, ze 17 recenzí jsou pozitivní jen 4. Uvidíme, jak se filmu bude dařit komerčně. Není bez zajímavosti, že předchozí tři snímky při rozpočtu 16,5 milionů dolarů utržili 370 mega.

VELKÁ HRA (Aaron Sorkin)
Aaron Sorkin
Mezi režiséry je Aaron Sorkin nováčkem, v Hollywoodu nicméně už pěknou řádku let platí za jednoho z nejtalentovanějších scenáristů, který má doma Oscara za The Social Network (2010). Sorkin se chopil režie snímku pojednávajícího o skutečné postavě, "pokerové princezně" Molly Bloom (Jessica Chastain). Profesionální lyžařka se dostala k provozování tajných heren pro slavné z celého světa. Nesetkávala se však jenom s herci nebo muzikanty, ale též s mocnými lidmi od byznysu a mafie. Což je pořádný problém.
Kromě Jessici Chastain v hlavní roli se můžete těšit na Idrise Elbu nebo Kevina Costnera. RottenTomatoes prozatím dává známku 81 procent. Zdá se tedy, že Sorkinovi jeho režijní premiéra vyšla.

ODNIKUD (Fatih Akin)
Diane Kruger
Německý režisér s tureckými kořeny se ve své novince Odnikud věnuje citlivému tématu německého neonacismu v 21. století. V hlavní roli thrilleru se představí Diane Kruger, jejíž turecký manžel a syn zemřeli na následky bombového útoku, za nímž stojí právě německá krajní pravice. A bezmocná, naštvaná žena se rozhodne jednat, když tak nečiní policie a úřady.
Ceněný režisér Fatih Akin (Soul Kitchen, Na druhé straně, Proti zdi) do své novinky promítl situace, k nimž opravdu došlo. Diane Kruger (Neznámý, Hanebný pancharti) byla za svůj výkon oceněna na loňském festivalu v Cannes. Tuzemští recenzenti prozatím dávají thrilleru Odnikud velmi solidních 71 procent.

Seznam všech lednových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.