Dobrodružství v džungli. Láska na horách. Souboj na parketu. Co nabídnou vánoční premiéry?

Dobrodružství v džungli. Láska na horách. Souboj na parketu. Co nabídnou vánoční premiéry?
Jumanji: Vítejte v džungli!
JUMANJI: VÍTEJTE V DŽUNGLI! (režie: Jake Kasdan)
Jumanji: Vítejte v džungli!
Je to už 21 let, co se kiny prohnala zvířecí stáda z fantastické hry Jumanji (1995). Snímek, v němž zazářil Robin Williams, má po více jak dvou dekádách následovníka s podtitulem Vítejte v džungli!. Režíruje autor řady komedií pro dospělé Jake Kasdan a v hlavních rolích se představí Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart a Karen Gillian. Namísto původně deskové hry Jumanji budou mít hrdinové co do činění s počítačovou konzolí, která ze čtveřice teenagerů udělá herní avatary-výše uvedené herce. Vtip je v tom, že každý z teenagerů má přiřazen avatar s naprosto odlišným charakterem. Džungle volá a opět půjde o přežití. Odvážíte se?
Tuzemští recenzenti prozatím dávají 59 procent. Uvidíme, jak velký hit se z filmu (především v USA) stane. U zahraničních kritiků má našlápnuto solidně, Rotten Tomatoes zaznamenal 77 procent kladných recenzí.

ŠPINDL (režie: Milan Cieslar)
Špindl
Na předloňský úspěch Kotkovy Padesátky (2015) se pokusí navázat novinka Milana Cieslara, která se taktéž odehrává na horách. Špindl je sledem scének sledujících počínání trojice třicátnic na zimní chatě. Tvůrci slibují zábavu, odpočinek a milostné avantýry. V hlavních rolích se představí Anna Polívková, Kateřina Klausová nebo Anita Krausová.
Dle dostupných recenzí se nicméně na odkaz legendárních rodinných komedií z tuzemských hor navázat nepodaří. Průměrná známka je zatím pod třiceti procenty.

LADÍME 3 (režie: Trish Sie)
A takhle se baví pro změnu v Americe. Ladíme 3 je, jak číslovka napovídá, další díl nekorektní hudebně-komediální série. A je dobré dodat, že veleúspěšné. "Jednička" při rozpočtu 17 milionů USD utržila 115 mega, "Dvojka" vyšla tvůrce na 29 milionů a z kin po celém světě získala hned 287 milionů! Jak na tom asi bude aktuální "Trojka"? Ujeté hudební klání opět těží ze ztřeštěného humoru, narážek na jiné známé filmy a účasti populárních tváří. Rebel Wilson, Anna Kendrick nebo Hailee Steinfeld to rozjíždějí potřetí. Kolikrát ještě dokáží komerční úspěch zopakovat?

FERDINAND (režie: Carlos Saldanha)
Ferdinand
Jaké by to byly filmové Vánoce, kdyby chyběl animák... Ferdinand je španělský býk, jeho příběh režíruje autor sérií Doba ledová a Rio, takže by se mohl setkat se solidním zájmem publika. Působí se na emoce (Ferdinand je odloučen od kamarádky Niny, vyhlédnou si ho provozovatelé koridy...), animace je na úrovni a zahraniční recenzenti dávají na webu Rotten Tomatoes solidní známku 73 procent.

CUKRÁŘ (režie: Ofir Raul Graizer)
Cukrář
Karlovarským festivalem prošel bez ocenění, nyní jeho kvality mohou posoudit vyznavači artových filmů. Příběh Cukráře je intimním vztahem dvou lidí, kteři chovají lásku k jednomu zemřelému muži. Ale nevědí o tom. Koprodukční drama Cukrář je celovečerním debutem izraelského tvůrce Ofira Raula Graizera a vy můžete počítat s tím, že o tomhle režisérovi ještě uslyšíte. Tuzemští recenzenti dávají snímku 75 procent.

UNIVERSUM BRDEČKA (režie: Miroslav Janek)
Universum Brdečka
Na Štědrý den si připomeneme 100 let od narození tuzemského režiséra a scenáristického velikána Jiřího Brdečky (1917-1982). Stačí pár názvů a je to jasné na první dobrou: Císařův pekař - Pekařův císař (1951), Až přijde kocour (1963), Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964), Adéla ještě nevečeřela (1977) a další a další památné kusy spoluvytvářel rodák z Hranice na Moravě, o němž v dokumentárním snímku plném zajímavých vzpomínek a archivních materiálů vypráví jeho dcera, spisovatelka a dramaturgyně Tereza Brdečková.

Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.